fbpx

Мегапрограма за 20 години H.M.S.U.

Written by on 25/01/2019

Мегапрограма за 20 години H.M.S.U.

Най-масивната дръм и басс организация на Балканите – H.M.S.U., ще се събере в пълен състав, за да отбележи 20-тия си рожден ден в столичната зала „Универсиада“ тази събота, 26 януари.
Всеки един от артистите се е погрижил за специална изненада, а резултатът е уникална и пълна с динамика програма, която ще започне в 22.00 ч. и ще приключи в ранни зори.
Първият сюрприз ще е от Ogonek и Cooh, чиято колаборацията винаги е помитала от танци. Лайв бандата им, основана в началото на тяхната съвместна работа към края на 90-те, е от най-значимите явления в зората на родната електронна музика. След дългогодишно прекъсване едва ли има по-добър повод от 20 години H.M.S.U. за съвременен прочит на едно класическо изпълнение от българската дръм и басс история. Момчетата обещават и участие на някои от най-емблематичните музиканти, певци и артисти от тяхната кариера.
Едно от най-новите попълнения във формированието и световна дръм и басс сензация L 33 ще се представи със своите колеги от институцията в неуро-фънк звученето – Eatbrain. За първи път е България ще можем да усетим силата на динамичния мегасет, носещ страховитото име Eatbrain League между родния ни талант и шефа на лейбъла – Jade от Унгария, най-популярния руски проект Teddy Killerz и един от лидерите сред емситата през последните няколко години – MC Coppa.
Mocks беше дълги години последното попълнение в електронната организация, а неповторимият му стил го утвърди като един от най-обичаните родни дръм и басс артисти. За първи път в 20-годишната история на движението ще прозвучи негов индивидуален сет, заедно с емси. Изборът е повече от стабилен, като партия ще му бъде един от лидерите в тази сфера и дългогодишен съпорт на най-големите в бранша, а именно британецът 2SHY MC.
Руската връзка продължава и с другото ново име в H.M.S.U. – Faith. Той излиза за „б2б“ сет с един от най-обещаващите проекти в лейбъла му Warfare Rec., а именно 2Whales.
Една от акцентите е дълбоко конспиративен. Той включва интересен експеримент, свързан с въвличането на феновете, а за него отговаря само един от хората в групировката. Както в доброто старо време, Konspirator ще направи сет изцяло от плочи, избрани чрез гласуване, в което взеха участие над 3 00 души. Първите 30 винила от 100-те предложения преминаха към следващата фаза, която ще ги забърка в мегамикс.
Специално за случая един от основателите на организацията, acidtrip, ще забърка свободно достъпен аудио-визуален стрийм от „Универсиада„. Той ще проследи събитието от следобедните моменти на неговото изграждане до сутринта с интервюта, бонус сетове, картина на живо и всичко друго, необходимо да могат и най-отдалечените почитатели да станат свидетели на 20-ката, поясняват организаторите. По традиция acidtrip ще пуска ексклузивен сет на плочи, а цялото мултимедийно шоу BombaSklad.com ще е препратка към един от важните моменти в историята на организацията.
ЕXo – един от главните експериментатори в H.M.S.U.е поканил някои от любимите му родни артисти, като освен диджейска част, ще има и стабилен елемент на живо. На сцената с него ще се изявят Max с уникалните си   барабани, E:lee ще покаже нежната страна на родната басс сцена и ще се участва в b2b миксиране заедно с него. По традиция ще прозвучат вокали и бийтбокс от MC EXo за повече от интерактивно включване.
Другият основател на крюто – Targy, артистите от ММУУЗЗАА и Darba ще реализират чисто нова идея по повод рождения ден, a комбинацията от светлина + музика ще преплете сетивата в ново приключение. В проекта за юбилея ще вземат участие още ТаргиРаяДжаксън и Никита, а какво са забъркали, ще може да се види на място.
При създаването на H.M.S.U. съществено влияние оказва един артист, който може спокойно да се нарече пионер на българската дъб, джънгъл, рага и реге музика. Той е в основата при формирането на организацията и главен проводник в България на всички тези стилове през 90-те години. В самото начало събитията на електронното движение до голяма степен се организират благодарение на неговото желание да звучи различна музика по ширините на нашата държава, а продукцията на партитата дълги години беше във вещите му ръце. Легендата на българската ъндърграунд музика Liusy ще е сред черешките, украсили тортата на партито.
Събитието ще започне в 22.00 ч.
Билети на емблематичната и символична цена от 20 лева могат да бъдат намерени онлайн и в разпространителската мрежа на Eventim.bg в цялата страна.

BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist

Проект и главна цел: BG16RFOP002-2.089-3718-C01 Подкрепа за малки предприятия с оборот над 500 000 лв. за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19

Бенефициент: ДИ ЕН КЕЙ МЕДИЯ ГРУП ООД

Обща стойност: 50 000 лв., от които 42 500 лв. европейско финансиране и 7 500 лв. национално финансиране.


Начало: 21.03.2022 г.
Край: 21.06.2022 г.