fbpx

Васил Найденов с равносметка за 2018-а година

Written by on 30/12/2018

Васил Найденов с равносметка за 2018-а година

Васил Найденов направи своята равносметката за отминаващата 2018 година. Въпреки че легендарният певец  казва, че няма навик в това отношение и се определя като хаотичен, все пак обобщава пред „Монитор“:

„Годината беше добра, поне в професионален план. Имах изключително много работа. Може би не трябваше чак толкова много да пътувам. Ние нямаме право в т. нар. соцдържави и по-скоро в България да си позволяваме това, което правят по-известните артисти по света. Ние за съжаление нямаме този мащаб на работа, а и много хора се грижиха през годините да пътуваме само в България. Определено имахме спънки да ходим в чужбина. Сега младите имат шанс да показват какво могат по интернет и евентуално да бъдат купени от някого. Стига този човек да ги харесва не толкова стилово, а материално. Нашата професия е свързана с пари, и то никак не са малко тези пари. Това е един от доходоносните бизнеси по света. И, общо взето, без да обобщавам, младите нямат тази възможност да пътуват. Не звучи добре, като го казвам, но не са толкова търсени, както част от нашето поколение“.

Певецът, изпял едни от вечните хитове в българската музика, е на мнение, че успехът не зависи само от таланта.

„Всяко нещо в природата си има някакъв баланс и човек не може да надскочи нито мястото, на което се е родил, нито манталитета…. Трябва да имаш звездичка над теб, както казва Богдана (б. а. – Карадочева). Това е изключително важно. Не е само до талант или харесване, просто звездите така се събират, че имаш повече шанс. Това, което ми се случва през последните години, определено никога не съм го предвиждал, провокирал… Снимам видеоклипове, въртят ме непрекъснато по телевизии и радио. Вече трето или четвърто поколение, натискайки интернет, виждат всичко. Въпреки че медиите сте силни и сте една от властите, по някакъв начин интернет завладя ситуацията и те може да са чували от бабите и майките си, но когато натиснат копчето и те видят – има шанс да те харесат и да станат част от публиката ти.

Васил Найденов е обезпокоен от факта, че няма квота за българска музика в родния ефир.

„През последните години работя с най-богатите хора в България. Някои от тях са ми и приятели и винаги ще могат да ме спонсорират, но става дума за квота българска музика. Интересно е, че в България нямаме квота за българска музика. Не че като го кажа ще почна да се въртя много повече, защото оттук нагоре няма накъде да отивам повече по отношение на работа – е, като хонорар би могло (б. а. – смее се), но трябва да си в по-голяма държава. Нито като гледаемост и търсене. Аз не ходя по сутрешни блокове, не готвя, не пера, не ходя в музикални предавания и т. н“. Отказвам непрекъснато, защото много от тях не ни питат какво правим, а се занимават с личния ни живот, с интриги и клюки. А всъщност всеки един от нас, или аз поне, бих искал да ме запитат каква музика от филм съм направил, каква нова песен“ – подчертава той.


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist

Проект и главна цел: BG16RFOP002-2.089-3718-C01 Подкрепа за малки предприятия с оборот над 500 000 лв. за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19

Бенефициент: ДИ ЕН КЕЙ МЕДИЯ ГРУП ООД

Обща стойност: 50 000 лв., от които 42 500 лв. европейско финансиране и 7 500 лв. национално финансиране.


Начало: 21.03.2022 г.
Край: 21.06.2022 г.