fbpx

Казънлъшки рок баби с кожени якета пеят „Queen”, правят концерт със Стоян Петров

Написано от от 06/12/2018

Казънлъшки рок баби с кожени якета пеят „Queen”, правят концерт със Стоян Петров

11 талантливи жени бяха одобрени за музикалния проект „Бабсбг” на казанлъшкото Читалище „Искра”. Общо на  тридневните кастинги за вокалната група се явиха 62 кандидатки в златната възраст – домакини, бизнес дами, бивши учителки, медицински сестри и  счетоводителки. Журито бе впечатлено от резултатите, които участничките показаха.  „Изненадан съм от таланта, уменията, информираността и дисциплината на това поколение българки”, сподели ръководителят на „Бабсбг” –  певецът и единствен български възпитаник на престижната Музикална академия в Русия „Гнесен“, завършил я с червена диплома и глас на „Music Idol“, старозагорецът Стоян Петров. Преди кастингите Стоян Петров почерпи журналисти, приятели и сподвижници на проекта с направена от самия него „Бабешка торта“. Всяка кандидатка  получи от поп певеца специална ръчно изработена бисквита, с брандирано на нея захарно лого на „Бабсбг”.

„Читалищната идея  е за пеещи, артистични и пластични жени в пенсионна възраст и обещава да станат звезди. „Бабсбг” е  социален проект, който  да развива музикалните способности, социализирайки  нестандартно, съобразен  е с демографските тенденции, но имаме амбицията да го превърнем в национален и комерсиален”, каза председателят на читалището  Васил Самарски.

За журито, в чийто състав са още и вокалният педагог Стефка Денева и балет майсторът Веска Кирилова, най-интересна е била  провокацията с актьорските задачи. „Бяха невероятни  и атрактивни жени, каквито всъщност търсим,  докато напр.  рецитираха, плачейки или вдигайки скандал. Затруднени бяхме и от изпълненията им на възрожденски, народни, детски, стари градски шлагери, кавъри на  вечни парчета,  песни  от репертоара на Лили Иванова, Емил Димитров, Васил Найденов и т.н.”, сподели Петров, който вече работи и  за тяхното раздвижване на сцената – една от най-трудните задачи.

Той обещава дамите да не изглеждат нелепо и комично, проектът не включва пародия. За  тяхната визия ще се погрижи екип от стилисти и дизайнери. В първата си сценична изява „Бабсбг” ще излязат по дънки, тениски и кожени якета.  Текстовете се адаптират на български от текстописеца Петър Москов, аранжиментите ще са дело на Боян Христов, работил с  Мария Илиева, Любо Киров, Графа, Михаела Филева и др. В репертоара ще се включват песни на „Queen”, „ABBA”, Madonna, „Metallica”  и др. Репетициите вече започнаха, първата песен  на „Бабсбг” е „ I Want to Break Free” с интересен текст между две комшийки.

Предстои и вълнуваща първа съвместна среща с казанлъшката публика на „Бабсбг”, заедно с ръководителя им, 11-те атрактивни жени ще пеят със Стоян Петров в празничен концерт

Коледна песен в навечерието на Рождество Христово.

Ани Романова


Коментари

Отговор

Вашият email няма да бъде публикуван.Полетата маркирани с * са задължителни


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track
TITLE
ARTIST