fbpx

Росица Кирилова: Винаги се замислям какво казвам с песните си

Written by on 03/12/2018

Росица Кирилова: Винаги се замислям какво казвам с песните си

На 11 декември в зала 1 на НДК на една сцена ще излязат големите гласове на България. Концертът носи името „Златните БГ хитове на всички времена”, а в него участие ще вземат Росица Кирилова, Маргарита Хранова, Панайот Панайотов, Силвия Кацарова, Петя Буюклиева, Развигор Попов и Мими Иванова, Йорданка Христова, Орлин Горанов, Кристина Димитрова и „Трамвай №5”.

„Не се събираме толкова често, така че мисля, че ще бъде хубав празник”, каза в предаването „120 минути” Росица Кирилова.

Изпълнителката на „Учителко любима” разказа за най-интересните моменти от живота и кариерата си.

„Аз първо се бях насочила към пеенето, но заради майка ми и баща ми, които смятаха, че това не е сериозна професия, завърших журналистика. По-късно завърших и режисура и филмово и телевизионно изкуство, но това го направих заради себе си, защото правех предаване за животните и ми беше любопитно и интересно”, каза Кирилова.

По-късно съдбата я среща с поета Димитър Ценов, с който създават едни от най-емблематичните песни на българската естрада. След като Цонев напуска този свят, Кирилова събира в стихосбирка произведенията му и я разпространява в библиотеките безвъзмездно.

„Направихме го, за да знаят хората, защото това все пак е един човек, който заслужава името му да остане с тези хубави неща”, казва тя.

Певицата цени срещите с колеги и пази хубави спомени от моментите им заедно. А този месец, като подарък за годишнината от сватбата, съпругът на Кирилова събира най-хубавите и значими моменти от нейната кариера в албум. Прави го и в знак на протест на едно нейно решение: „Тук е събрано всичко значимо, което може да се събере, защото аз един ден бях решила да изхвърля всички награди, всички видеокасети, които имам от предаването – от първото до последното. Смятам, че те са хубаво нещо, носят ти някаква емоция, удовлетворение, но след това пречат”.

И днес Кирилова продължава да се занимава с музика, но нещо все пак се е променило: „Написала съм доста песни, но в последно време внимавам какво казвам, защото смятам, че думите носят много енергия и човек трябва да внимава какво говори, какво е посланието. Затова сега ми е по-трудно, отколкото преди, когато не съм се замисляла толкова много”.


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist

Проект и главна цел: BG16RFOP002-2.089-3718-C01 Подкрепа за малки предприятия с оборот над 500 000 лв. за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19

Бенефициент: ДИ ЕН КЕЙ МЕДИЯ ГРУП ООД

Обща стойност: 50 000 лв., от които 42 500 лв. европейско финансиране и 7 500 лв. национално финансиране.


Начало: 21.03.2022 г.
Край: 21.06.2022 г.