fbpx

Наталия Тенева засне уникален клип по новата си песен „Съжалявам“

Written by on 01/12/2018

Наталия Тенева засне уникален клип по новата си песен „Съжалявам“

 

„Съжалявам“ е новият музикален проект на талантливата Наталия Тенева, която тази година взе участие и във Втория BG MUSIC FESTIVAL в категория „рок“.

Песента е написана  през 2004 г., изпята е през годините от няколко певци като Даниел Георгиев- Дани и Валентина Христова, но така и не вижда бял свят. След като реализират няколко музикални проекта, Рангел и Наталия решават да презапишат и издадат песента.

Идеята за сюжета на клипа е на Наталия  и заедно я доразвиват с момчетата от DarkWhite Vision. След преговори с Българската  федерация по спортна гимнастика, а по специално с Красимир Дунев и Йордан Йовчев,  екипът получава разрешение да снима в Зала Раковски.

Специално участие в главната мъжка роля взима треньорът по спортна гимнастика Георги Тасев, когото Наталия избира лично, a  за хореографията се грижи Марина Попова.

За заснемане на видеото Наталия се подготвя повече от 4 месеца, като прекарва много часове в репетиции и тренировки с хореографката и лчния си треньор.

“За мен този проект се превърна в нещо много специално и не е просто поредната изпята песен и поредният заснет видеоклип. Вложих в песента и видеото цялата си душа. Радвам се, че Рангел ми позволи да променя част от текста и част от кантото, за да усетя максимално себе си в тази песен и тя да усети мен“, сподели пред bgmusic.tv певицата.

И разказа за видеото: „Цялата идея за клипа също е моя и съм щастлива, че момчетата от Darkwhite-vision ме разбраха от половин дума. Всичко звучеше и изглеждаше в завършеният си вид в главата ми.   Георги Тасев е един от близките ми хора, от близкото ми обкръжение и е един от тези, които са до мен и ме подкрепят безрезервно. Много държах точно той да изпълни главната роля, заради излъчването което носи в себе си и заради професионализмът му! Пое изключително отговорно и изпълни безупречно задачата си да бъде първият спортен гимнастик сниман в български музикален видеоклип!!!!! Това е огромна отговорност! Марина Попова пък успя да покаже душата ми с всяко движение, което постави в хореографията. “

 

Проктът е особено ценен за Наталия: „Този проект ми костваше страшно много  и за него се раздадох на 100%. За Тази песен и видеото към нея дадох цялата си душа, любов, страст и вдъхновение! За това е толкова специална за мен!”, пояснява певицата.

Продуценти на видеото са Наталия Тенева и Рангел Игнатов.

ПОВЕЧЕ ЗА НАТАЛИЯ ТЕНЕВА

Наталия  Тенева е родена на 21.09.1982 в гр. Търговище. За първи път се качва на сцена на  3-годишна възраст като част от Балетна Формация Търговище.  Успоредно с музиката в продължение на 21 години – и до сега, Наталия танцува класически балет и модерни техники в  танца. На 6-годишна възраст  започва да свири на пиано в класа  на  дир. Красимира Коларова.

Завършва средното си образование в училище по изкуствата “СВ. Климент Охридски”  в гр. Добрич със специалност “Естрадно пеене” в класа по пеене на Милена Пеева и Емил Струнджев. Започва да композира собствена музика едва на 12 години, като сред композициите и през годините има както вокални, така и инструментални пиеси, с които многократно е носител на престижни награди от конкурси за авторска музика. На 14 години певческият й талант открива Константин Кряколов. Две години по-късно  става член на “Мюзик Аутор” с над 26 песни, като по същото време е издадена първата й авторска песен “Сълзи в нощта” и е заснет първият и видеоклип.

През 1998 г. Наталия успява да реализира и  първият си самостоятелен концерт, а през 1999-а става  част от ВФ „Трикси”. Завършва бакалавърска и магистърска степен в НМА “Проф. Панчо Владигеров”, специалност поп и джаз пеене , в класа на проф.д-р Стефка Оникян.

Наталия е лауреат и на  редица национални и международни конкурси за изпълнители, а през 2005-а участва в първото музикално риалити в България – „Стар Академи”. През 2006-а издава песента “25 кадър” по текст на Ваня Щерева. През 2011 г. получава специалната награда на журито на международният фестивал „Юнивърсонг” в Тенерифе – за  песента „Звезден прах” по нейни музика и текст, а аранжиментът е  специален подарък от големият музикант  – Иван Лечев. През миналата година издава  песента  „ Когато те няма” по текст и музика на Рангел Игнатов.

В момента Наталия е част от големият преподавателски екип на вокално студио “Highligh – Iskra Milkova”, където води клас от професионални и непрофесионални певци на различни възрасти.


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist

Проект и главна цел: BG16RFOP002-2.089-3718-C01 Подкрепа за малки предприятия с оборот над 500 000 лв. за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19

Бенефициент: ДИ ЕН КЕЙ МЕДИЯ ГРУП ООД

Обща стойност: 50 000 лв., от които 42 500 лв. европейско финансиране и 7 500 лв. национално финансиране.


Начало: 21.03.2022 г.
Край: 21.06.2022 г.