fbpx

Графа изправи на крака препълнената Зала 1, 2 часа го аплодираха прави

Written by on 28/11/2018

Графа изправи на крака препълнената Зала 1, 2 часа го аплодираха прави

Това момче, което в последните 30 години написа едни от най-обичаните български песни и определено най-чувствените балади носи истинска рок душа. Графа я облече в кожено яке и във вторник вечерта тя държа цели два часа препълнената зала 1 на НДК права, пише „Монитор“.

Защото, каква е разликата между добрия и успешния музикант? Енергията, разбира се. Мощта да обемеш сцената, да завладееш публиката, да й говориш така, сякаш се обръщаш към всеки един лично, да я издърпаш от ежедневието и да я вкараш в твоя свят. Това правят най-големите в света. Тази енергия я има и Влади Ампов, без да съм сигурна, че я е възпитавал. Напротив, изглежда самородна и необуздана, която той канализира подсъзнателно през музиката си. Но за да се задържиш на върха са необходими и усилия винаги да си различен, да изненадваш. През годините Графа е правил камерни спектакли, концерти със симфонични оркестри, в диско атмосфера, със и без мултимедия, акустично и как ли още не. Новото шоу обаче изкарва от него нещичко дълбоко скрито през годините (от време на време крайчето му стърчеше от това или онова парче) – залитането по рока. Твърд звук, много китари и страшен ритъм – в такъв аранжимент се забавляваха не само феновете, но и шестимата музиканти и трите беквокалистки от LaTiDa. А Влади сменяше настроенията на всички като с щракване на пръсти – стартира с яростта на „Вълк единак“ и „Инстинкт“, после се усмихна във фънки варианта на „Най-щастливия човек“, „Дим да ме няма“, „А дано ама надали“, „Невидим“, демонстрира истинско вокално майсторство, изпявайки сам дуетната песен с Мария Илиева „Крадена любов“, както и „Идваш към мен“, която също написа за нея и модифицира женските вокали. За кратко укроти темпото зад рояла за „Изкуствен елемент“ и „“Може би аз, може би ти“, но бързо след това разтанцува всички под светлините на пищно лазерно шоу и звуците на „Квартални джентълмени“ и „Drama Queen“.

През целия концерт негова дясна ръка беше органичният шоумен Венци Трифонов, който свещенодействаше ту над флейта, ту с кавал или саксофон. Нямаше как публиката да не върне музикантите на бис, краят, на който Ампов беше решил в камерен вариант – той зад рояла и двете любими балади „Искам те“ и „Давам всичко за теб“. Като че ли обаче през целия концерт имаше очакване на сцената да се качи я Мария Илиева, я Любо Киров или Орлин Павлов, все някой от всички онези големи имена, с които Графа създаде хитовете си през годините. Това обаче така и не се случи, явно поредният неочакван негов ход, който в никакъв случай не може да се отчете като минус, а само като факт.

Снимка: Александър Петров , Монитор


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist

Проект и главна цел: BG16RFOP002-2.089-3718-C01 Подкрепа за малки предприятия с оборот над 500 000 лв. за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19

Бенефициент: ДИ ЕН КЕЙ МЕДИЯ ГРУП ООД

Обща стойност: 50 000 лв., от които 42 500 лв. европейско финансиране и 7 500 лв. национално финансиране.


Начало: 21.03.2022 г.
Край: 21.06.2022 г.