fbpx

Заки в кампания как да печелят в интернет младите от творбите си

Written by on 14/11/2018

Заки в кампания как да печелят в интернет младите от творбите си

Нова инициатива за защита на авторското право и обучение на младите хора, че нещата, които създават са обект на такова, че могат да печелят от творбите си, започна Велизар Соколов-Заки. Чрез изключително силен филм, който поставя наболели въпроси, Заки се опитва да привлече вниманието на младите.

Филмът „Авторското право: И ти си автор! Можеш да спечелиш от това!“ се представя поетапно пред студенти – първо в УНСС, след това в Нов Български Университет. На премиерата в УННС присъстваха Ина Килева, изпълнителен директор на БАМП и Лаури Рехард, Директор Лицензиране и Правни въпроси от Международната Федерация на Звукозаписната Индустрия – IFPI.

Едно от основните послания на филма е, че всеки млад човек е потенциален творец и съответно – носител на авторско и сродни на авторското права. Осъзнаването на собствената креативност е пътят към изграждане на лична култура на уважение към чуждото творчество и възпитано потребление на творческите продукти. Интерактивният характер на филма се проявява и в представените пет интервюта с едни от най-разпознаваемите творци и представители на българските творчески индустрии. Сред тях са братята Чучкови и Станислава Армутлиева – Саня, пише vesti.bg.


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist

Проект и главна цел: BG16RFOP002-2.089-3718-C01 Подкрепа за малки предприятия с оборот над 500 000 лв. за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19

Бенефициент: ДИ ЕН КЕЙ МЕДИЯ ГРУП ООД

Обща стойност: 50 000 лв., от които 42 500 лв. европейско финансиране и 7 500 лв. национално финансиране.


Начало: 21.03.2022 г.
Край: 21.06.2022 г.