fbpx

Васил Петров прелетя света със „Синатра: Вегас 2“

Написано от от 14/11/2018

Васил Петров прелетя света със „Синатра: Вегас 2“

От Вегас, през Ню Йорк, до Лос Анджелис се разходиха ценителите на джаз стандарта без да стават от седалките си в зала 1 на НДК в понеделник вечер. Пилот на полета беше най-популярния ни глас в елитарната музика – Васил Петров, пише „Монитор“.

Като един истински капитан, той пое управлението още преди физическия старт на спектакъла „Синатра: Вегас 2“, като предшества появата си на сцена със зрелищно видео, в което пилотира хеликоптер, а на живо All Stars Биг Бенд, дирижиран от маестро Антони Дончев, изпълни темата от филма „Мисията невъзможна“. След това българският Синатра, с елегантна походка привлече светлината на прожектора следач и се плъзна през цялата зала, за да застане пред публиката си.

Шоуто беше разделено на три тематични части, като в първата и последната Васко беше сам на сцената с най-доброто от Синатра и атрактивния балет Funky Monkeys, с хореограф Алекс Енева и  облечени от Кремена Халваджиян. Освен с емблематичните за Гласа песни „My kind of girl“ и „This Town”, Петров постави началото и с „The Lady Is a Tramp”на Тони Бенет. Кулминацията на спектакъла, режисиран от Алекс Борназ и Румен Григоров, започна с появата на Михаела Филева, която се включи не само с глас, а и със сексапил в „Bang Bang” на Нанси Синатра. Премерено провокативна черна рокля и червени лачени обувки допълваха съвършено визията на Васил Петров и особено алената му кърпичка на смокинга. Двамата размениха закачка и продължиха с отиграната преди няколко години с Пловдивската филхармония “How Do You Keep The Music Playing” на Мишел Легранд.

Джентълменски българският Синатра се оттегли и остави цялата сцена на Михаела, която блесна с „Big Spender”, станала хит в изпълнение на Шърли Беси. Музикант до мозъка на костите той преля джаз стандартите към легендата на боса нова Антонио Карлош Жобим и неговото момиче от Ипанема („Girl From Ipanema“) . Не пропусна да отбеле 120-те години от рождението на Гершуин, а „I’ve got you under my skin“ на Кол Портър беше един от неочакваните скъпоценни камъни в репертоара на вечерта. Въпреки че обяви песента със закачка, Васил Петров вложи целия си гласов потенциал в изпълнението до последното „н“ на думичката „skin”, което аха да падне на пода, но мощта на диапазона му го повдигна и захвърли сред публиката.

По средата на шоуто дойде момента и за обещаното rat pack забавление с чаши уиски и гост-изпълнителите Орлин Павлов и Брус Джонсън. Тримата жонглираха между класики като „Fly me to the moon” и “Ol’ man river”, докато лъснатите им до съвършенство обувки проблясваха в такт. Павлов остана сам на сцената за „I Get a Kick Out of You” на Кол Портър, а Брус Джонсън заложи на „More“ – темата от „Кучешки живот“ на Джуалтеро Якопети, Франко Проспери, Паоло Кавар.

Голямата изненада за всички беше облечена в малка, червена, блестяща рокля и беше едва на 11 години. Бъдещата звезда Валерия Стоянова седна зад пианото и засвири „All Around The World” на Лиса Стенсфийлд, като никой не очакваше и да изпее по виртуозен начин парчето. А Брус Джонсън, който трябваше да й партнира, просто остави микрофона на страна и се наслади на изпълнението.

Финалът на всичко логично дойде с „My Way” и балета преоблечен във впечатляващи бели костюми с щраусови пера, но публиката поиска още и върна Васил Петров за „Strangers in the night”, “L.A. Is My Lady”, за да пусне капитана на полета да отлети обратно с „Come Fly with me”.

 


Коментари

Отговор

Вашият email няма да бъде публикуван.Полетата маркирани с * са задължителни


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track
TITLE
ARTIST