fbpx

Митко Петров: Харесва ми да оставам насаме… и с някоя нова муза

Написано от от 08/11/2018

Митко Петров: Харесва ми да оставам насаме… и с някоя нова муза

Кой е той: Митко Петров е роден в Пловдив, но от малък живее и израства в Бургас. Занимава се с музика от дете, завършва Национално училище за музикални и сценични изкуства „Проф. Панчо Владигеров” в морския град с класическо пеене и с отличен успех, продължава образованието си в НБУ, където се дипломира като бакалавър с две специалности – „Музика” (поп и джаз пеене) и „Реклама” (рекламен мениджмънт), а от тази година вече е  магистър по „Връзки с обществеността” в специалност „Креативна комуникация” в СУ. Участва и в мюзикъли, в един от които е в главната мъжка роля от „The Rocky Horror Picture Show”, премиерен за България, а също така и участва в уеб сериала „Типично“. Oт самото начало на кариерата си сам пише и продуцира всичките си песни, първо сериозно впечатление прави с „Без заглавие“,  за която получава  награда от класацията за българска музика „7 в 11“ на радио Христо Ботев. Следват песните „Излез“ и „#21“ (с Диа), като и двете са отличени с награди от БНР. После записва сингъла „Чакам те“ и снима клип към него в Барселона. По този сингъл за първи път работи с музикален продуцент извън България, с бийтмейкър от Манчестър.  Проектът се радва на интерес и в чужбина – излъчва се в музикална телевизия на остров Шри Ланка и в Дубай.

През юни Митко участва и във Втория BG Music Festival с парчето си „Остров“. Очевидно екзотиката му допада, защото поредния хит от певеца е озаглавен „Манго“.

 

Защо реши да възпееш мангото?

Това е един сладък плод, с тръпчив вкус, непознат на много хора – както в буквален, така и в преносен смисъл.

С какво асоциираш този плод?

С нещо ново, не толкова познато за голяма част от обществото тук, но тооолкова сладко! Със слънчево настроение, лято и тропически привкус!

А ти самият какви плодове похапваш?

Много обичам плодове. Най-много обичам грозде, череши, кайсии, мандарини, боровинки… Това лято дори направих 20 дни детокс режим само на плодове и ми подейства изключително пречистващо не само за тялото, но и за ума. Обичам и манго, разбира се.  В другия смисъл като всеки млад човек харесвам различното.

Красивата ти партньорка във видеото е….

Емилия, позната е от уеб сериал и комедийни скечове, а с нея се познаваме от много години – учили сме в музикалното училище и сме били дълго време в една компания. Получиха ни се доста естествено и лесно сцените, тя е професионалист.

Тази година участва във втория БГ Мюзик фестивал. Смяташ ли да се явиш и догодина?

Бих участвал на всякакви фестивали заради емоцията, която ми носи публиката. Всичко правя заради нея, да усещам нарастващата им любов ме вдъхновява за по-големи цели и мечти! Усетих и видях много трепет при срещите си с тях тази година, осъзнах, че това е истинската награда за един артист.

Често ходиш на разходки с колело в планината. Сам ли караш, или с компания?

 Обичам да прекарвам свободното си време сред природата и с приятели, харесвам приключенията и напоследък се възползвах от хубавото време с това хоби. Разбрах за много яки електрически колела от приятел и определено ми харесва да разпускам така. Харесвам и бягствата от града, понякога и от всичко, и да остана насаме с мислите си или с… някоя нова муза.

Разпознават те вече навсякъде, особено младежите. Това притеснява ли те?

Не ме притеснява изобщо, иначе се случва все по-често. Забелязал съм, че в по-малките градове се вълнуват повече и си личи, може би защото им се случва по-рядко да видят някой по-популярен. Старая се да обърна на всеки внимание, не само на живо, но и в интернет. Ценя всяка дума и техен жест.

Какво следва след мангото – банан или пъпеш?

Буквално, ако има плод, който категорично не обичам – това е пъпеш, така че няма шанс, хаха! Следва най-доброто, вярвам! Що се отнася до това какъв ще бъде следващият ми „плод“, той  ще е  най-свежият, най-добрият, най-вкусният, най-големия хит, какъвто в момента записвам.

Интервю на Ани Романова


Коментари

Отговор

Вашият email няма да бъде публикуван.Полетата маркирани с * са задължителни


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track
TITLE
ARTIST