fbpx

Лили Иванова пак ще пее „Детелини“

Written by on 15/10/2018

Лили Иванова пак ще пее „Детелини“

Лили Иванова връща в репертоара си един от най-големите си хитове „Детелини“, пише „Телеграф“.

Това се случва 8 години след като песента й бе забранена от нейния композитор Асен Гаргов. С него певицата живее най-дълго от всичките си мъже – цели 17 години, без да сключва брак, но се разделят с идването на демокрацията, тъй като той иска да има наследник, тя не може да му роди.

Въпреки раздялата през годините след това Лили винаги е завършвала концертите си със знаковата песен за четирилистната детелина, която носи късмет. През 2010 година обаче примата получава забрана от него да я изпълнява повече по концерти, след като тя му отказва да издаде общите им песни в албум по случай неговата 60-годишнина. За да го прецака съвсем, Иванова забранява на електронните медии да излъчват записа на тази песен в нейно изпълнение.

Допълнително масло в огъня след това наля и авторът на текста – Асен Ошанов, който в спора взе страната на певицата и дори предложи да редуцира стихотворението му на концертите си без музика.  Изненадващо в края на миналата седмица в радиоефира отново се завърнаха легендарните „Детелини“. И то в оригиналния запис от 1981 година, включен в албума „Предупреждение“.

Водеща радиостанция дорио излъчи песента няколко пъти, за ед ден в петук, което поради надеждите у мнозина фенове, че ще я чуят и на предстоящите концерти на примата в НДК.


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist

Проект и главна цел: BG16RFOP002-2.089-3718-C01 Подкрепа за малки предприятия с оборот над 500 000 лв. за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19

Бенефициент: ДИ ЕН КЕЙ МЕДИЯ ГРУП ООД

Обща стойност: 50 000 лв., от които 42 500 лв. европейско финансиране и 7 500 лв. национално финансиране.


Начало: 21.03.2022 г.
Край: 21.06.2022 г.