fbpx

DEEP ZONE на турне в САЩ с гръм и трясък

Written by on 09/10/2018

DEEP ZONE на турне в САЩ с гръм и трясък

Една от най-успешните групи за модерна българска музика тръгват на турне в Северна Америка през месец Ноември 2018 г.
 DJ Диан Соло, китаристът Дани Димитров и вокалистката Ева-Мария ще сътворят „много удари в минута“, но поднесени по елегантен начин.
Турнето е организирано от BG VOICE (Новинарският лидер в САЩ и Канада) и партньорски промоутъри. Ето някои от градовете през които ще премине турнето: Ню Йорк, Лас Вегас, Чикаго, Бостън, Вашингтон, Сиатъл, Денвър, Тампа … но скоро ще се обявят и още градове и дати.
Програмата, както сами я описват, е няколко часа приключение, което започва с DJ сетове, подготвени от ветерана DJ Диан Соло. „Това турне на Deep Zone в Америка ще бъде предимно ориентирано към българите там и затова сме направили една селекция от може би най-емблематичните български песни, както и съвременни поп и естрадни, които обаче сме ги облекли в нов съвременен клубен звук, като не се отдалечаваме много от оригиналите“, казва DJ Диан Соло. „С тези песни са израснали много поколения и в един момент тези песни, същите, ги чуваме в малко по-различна версия и става много готино, ние това сме го виждали много пъти по нашите партита.“ За него това не е първо турне, а от предишните си пътувания пази очарователни спомени за публиката в САЩ. „Страшно готини хора, много нови приятели си създаваме там. Много качествени хора, които, да си призная, лекичко съжалявам, че са се отдалечили, но в крайна сметка всеки има избор. Хубавото е, че вече светът е доста по-малък и от време на време за тези, които нямат възможност да дойдат в България, България ще дойде при тях. България реално е там, където има българи. Ние ще донесем и слънцето, ще донесем и българския флаг, и България в САЩ“, обещава движещата сила на бандата.

 

Освен успешния модерен вариант на „Облаче ле бяло“ Deep Zone Project често експериментира с българския фолклор. „От десетина години смесваме денс музика с български фолклор, но е много важно наистина да е стилово издържано, защото е много тънка границата с манджата с грозде“, казва DJ Диан Соло. Според него не е лесно да се прави различна музика в България, но предизвикателството си заслужава. „Трудно е, няма лесни неща нито в България, нито в Америка, но с постоянство, работа и вяра в това, което прави, се постигат успехите.“

През 2008 година групата заедно с тогавашната си вокалистка Йоанна Драгнева представи България на конкурса „Евровизия“ с песента „DJ take me away“. Taзи година Deep Zone Project откриха Световното първенство по художествена гимнастика в зала „Арена Армеец“. „Много сме горди, че Илияна Раева се обади точно на нас“, казва Ева-Мария, която с усмивка си спомня как седмици след заснемането на клипа все още е имала брокат в косата си. Песента носи името „Златните момичета“ и е посветена на българските гимнастички.

Енергичните музиканти се надяват да срещнат много нови приятели в Северна Америка, а защо не да ги направят и част от нов видеоклип. „Ние фактически дни допреди да тръгнем в САЩ ще сме направили много нови неща, в момента ги работим в студио. Така че тези, не пропускайте турнето на Deep Zone в САЩ, защото ще бъдете част от нещо наистина много специално и много българско“, казва DJ Диан Соло, който ни издаде, че освен с много настроение групата идва в Америка и с чисто нова песен, която ще е записана буквално дни преди полета.

„Гарантираме, че това ще бъде едно от най-добрите лайв изпълнения и БГ Партита правени някога в САЩ“ обещават Deep Zone Project.

 


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist

Проект и главна цел: BG16RFOP002-2.089-3718-C01 Подкрепа за малки предприятия с оборот над 500 000 лв. за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19

Бенефициент: ДИ ЕН КЕЙ МЕДИЯ ГРУП ООД

Обща стойност: 50 000 лв., от които 42 500 лв. европейско финансиране и 7 500 лв. национално финансиране.


Начало: 21.03.2022 г.
Край: 21.06.2022 г.