fbpx

Свилен Ноев: Написах песни, на които детето ми да танцува

Written by on 03/10/2018

Свилен Ноев: Написах песни, на които детето ми да танцува

Явно с настъпването на бащинството един допълнителен нерв се изостря и започва да вибрира като струна на китара, акордирана да прави нова музика, пише „Монитор“. Различна, но „ала Свилен“ уникална и с дебелия печат на неподражаемия му глас, тя не може да бъде сбъркана, колкото и да е електронна, на английски, китайски или марсиански.

Фрoнтменът на „Остава“ неотдавна разказа пред „Монитор“, че работи по идеята за собствени песни от много време. Но тихо, без да бие тъпана. И така изведнъж в пространството преди няколко месеца изплува лирик видеото на Beautiful и Свилен, който се изправи и каза, че прави солов албум. Е, той вече е факт. Официалната му премиера ще е на 17 октомври в столичния клуб „Терминал 1“ с гарнитура – първи официален видеоклип към заглавното парче от тавата „Different“. В краткото филмче, озвучено от китарата на Свилен, участие взимат цяла армия приятели, сред които ще разпознаете Явор Бахаров и гаджето му Рая Пеева, Вики от „Мастило“ и тв водещата Диди Алексиева, както и съпругата на Ноев Невена Спасова и синът им. Именно половинката на музиканта стои зад видеото, което в целите си 3:48 минути е къпано от морските вълни.

„Мисълта да правя нови песни, на които детето ми да танцува е едно от нещата, които ме вдъхновиха да стартирам солов проект“, казва Свилен.

В диска, който е едно от най-любопитните събития за българската музика тази година, са включени 6 песни – 5 на английски и една на български, и два допълнителни трака. Всичко е дело на Ноев, а в аранжиментите и реализацията са замесени и Даниел Петров (барабанист на „Остава“) и Георги Станев (бивш продуцент на „Gravity Co“). В едно от парчетата се включва и Краси Тодоров (D2, Jeremy?), а като гост музиканти участват още Мишо Шишков, Михаела Филева и Иво Чалъков („Gravity Co.”). Част от тях ще се качат на сцената на „Терминал 1“ заедно със Свилен на 17 октомври, а всеки ценител може да им се наслади лично срещу 10 лв за билет. На същата цена, по време на концерта може да се сдобие и с „Different“.

 


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist

Проект и главна цел: BG16RFOP002-2.089-3718-C01 Подкрепа за малки предприятия с оборот над 500 000 лв. за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19

Бенефициент: ДИ ЕН КЕЙ МЕДИЯ ГРУП ООД

Обща стойност: 50 000 лв., от които 42 500 лв. европейско финансиране и 7 500 лв. национално финансиране.


Начало: 21.03.2022 г.
Край: 21.06.2022 г.