fbpx

Зала 1 на НДК на крака пред Орлин Павлов

Written by on 02/10/2018

Зала 1 на НДК на крака пред Орлин Павлов

Дойде мигът, в който и Орлин Павлов реши да скочи в дълбокото, да се качи сам на голямата сцена, в случая – зала 1 на НДК. Страшна и същевременно необходима и амбициозна крачка, която той подплати с първи самостоятелен албум със заглавие „Още малко…“. Всъщност, отне му повече отколкото му е необходимо, на него и безкрайния му талант, закодиран в ЕГН-то му и предаден от родителите му Тиха и Орлин-старши – едни от най-добрите ни оперни певци, пише „Монитор“.

Това, което Орлин сътвори беше напълно различно от всеобщите очаквания, а именно бутиков, музикантски концерт за изискано ухо, а не „грандиозно“ шоу, което да накара залата да „избухне“ и да влезе в общото клише. Павлов си беше написал домашното отлично – перфектна подредба на песни, разделени тематично и аранжирани в различни музикални стилове, което даде възможност на гласовия му потенциал да излезе на яве на 101% – от акапела, през джаз импровизация и от старите песни на група „Кафе“ до най-новите от албума, които изпълни за пръв път. Беше си осигурил жестока упора зад гърба в лицето на над 25 от най-добрите млади музиканти у нас, а сред тях Ангел Дюлгеров /китара/, Мартин Ташев /тромпет и вокали/, Милен Кукошаров /пиано/, Васил Вутев /барабани/, Борислав Бояджиев – Борче /перкусии/, Владислав Мичев /тромбон/, Димитър Льолев /саксофон/, Георги Стойков /тромпет/, Евден Димитров /бас/, Волен Милчев /вокали/, Жоро Янев /китара/, Мирослав Иванов /китара/ и JP3 – Димитър Семов, Веселин Веселинов-Еко и Живко Петров. Притеснението на чаровника с 25 карата усмивка избиваше от време на време в малки капки по челото, но винаги в правилния момент до него се появяваше на сцената приятел, който да го стисне за ръка. Я Белослава, я Бобо и, разбира се, Влади Ампов-Графа и Любо Киров допълниха магията в Деня на музиката. С последните двама Орлин изпя за пръв път и новия им общ проект „Приятели завинаги“.

Турнето „Още малко…“ продължава в Пловдив на 5 октомври, Бургас на 13-ти, Варна на 15-ти и ще завърши на 20 октомври на сцената в ДКС “Васил Левски” във Велико Търново.

Снимка: Монитор


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist

Проект и главна цел: BG16RFOP002-2.089-3718-C01 Подкрепа за малки предприятия с оборот над 500 000 лв. за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19

Бенефициент: ДИ ЕН КЕЙ МЕДИЯ ГРУП ООД

Обща стойност: 50 000 лв., от които 42 500 лв. европейско финансиране и 7 500 лв. национално финансиране.


Начало: 21.03.2022 г.
Край: 21.06.2022 г.