fbpx

Моисей в нов дует със Симон – „В съня ми“

Written by on 01/10/2018

Моисей в нов дует със Симон – „В съня ми“

Моисей представи новия си музикален видеоклип с участието на Симон към парчето „В съня ми“, чият премиера бе преди няколко дни.
Симон Цонева, или просто Симон, e на 17 години, родена и израснала в град Силистра. Средното си образование изучава в София, в Национално Музикално Училище „Любомир Пипков“, с поп и джаз пеене и инструмент пиано. Започва уроци по пеене на 8 години, благодарение на учителката си по музика и вокален педагог Бонка Скорчелиева. Симон участва в X Factor 2017, където достига до Къщите на Съдиите, като част от група с още две момичета. „С Моисей се познаваме от доста време, но идеята за съвместен проект се появи внезапно, а осъществяването му стана светкавично, което опровергава клишето, че хубавите неща стават бавно“, обяснява младата изпълнителка.
Моисей Стойчев е роден в семейство на музиканти – дядо му е бил акордеонист, майка му свири на китара, а брат му – на ударни инструменти. Започва да свири на пиано в първи клас, а от пети се занимава с фолклорно пеене. Заедно с Ангел Ковачев стават част от първия сезон на X Factor, след който се превръщат в един от най-успешните мъжки дуети у нас. Двамата оглавяват класациите и печелят няколко музикални награди с хитовете „Знаеш ли кой видях?“, „Тази снимка пази“, „Кой ден станахме?“, „Спомняй си“ и „Къде си, брат?“.
Между 2015 и 2016 Mоисей се изявява като солов изпълнител и записва и сингъла „Време“ с Жана Бергендорф. Парчето се превръща в един от най-бързо оглавилите класацията сингли за 2015, като едва седмица след премиерата заема първа позиция в чарта на най-излъчваните български песни в радио и телевизионен ефир и го оглавява в продължение на девет поредни седмици.
От 2016 Моисей пише текстове, композира музика и участва в музикални проекти с различни изпълнители като независим артист.

Тази година Мойсей участва във втори BG MUSIC FESTIVAL в категория „хип-хоп/R&B“ с парчето „Много ми допада“.

 


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist

Проект и главна цел: BG16RFOP002-2.089-3718-C01 Подкрепа за малки предприятия с оборот над 500 000 лв. за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19

Бенефициент: ДИ ЕН КЕЙ МЕДИЯ ГРУП ООД

Обща стойност: 50 000 лв., от които 42 500 лв. европейско финансиране и 7 500 лв. национално финансиране.


Начало: 21.03.2022 г.
Край: 21.06.2022 г.