fbpx

Джаз певицата Весела Морова с участие във Free Spirit day

Written by on 27/09/2018

Джаз певицата Весела Морова с участие във Free Spirit day

Джаз певицата Весела Морова, която ще води работилницата Free Spirit Singing по време на първото издание на мини-фестивала Free Spirit day, е член на акапелна група „Спектрум”, която ще подгрява концерта на световноизвестната джаз група Manhattan Transfer на 12 ноември 2018 г. в зала „България”, пише „Монитор“.

На фестивала във Fabrika 126 на 29-ти септември Весела ще покаже импровизационни вокални практики и как от една група пеещи хора може да се направи вокален оркестър, чрез методи, които са забавни и в същото време изключително полезни.

Тази година певицата участва за пети път на сцената на Международния джаз фестивал в Банско. Тя плени публиката с джаз и поп песни изпълнени с Биг Бенд Благоевград.

Весела Морова е родена на 8 март 1987 г. в Габрово. В родния си град прави и първите си стъпки в джаз музиката в оркестъра на Манол Цоков. По-късно заминава за САЩ, завършва Clark University с две специалности – „Международни отношения“ и „Музика“. Две години изучава пеене в известния музикален колеж „Бъркли“ в Бостън, където участва в различни формации за джаз, етно и латино музика. Там води и собствено радиопредаване за етно музика.

От 2012 г. Весела следва професионалния си път в България, изявявайки се съвместно с водещи джаз музиканти на сцени в столицата и странатa, в различни стилове – от бразилски джаз и акапелна хорова музика, до мюзикъл и класически джаз.

Освен нейното участие в целодневния фестивал Free Spirit day ви очакват и още много изненади, сред които хендмейд базар, арт работилници, афро денс, зумба танци, ди джей парти и представяне на новия интернационален музикален проект на Ника Любецкая, която освен участник е и организатор на феста.

Free Spirit day има и кауза в подкрепа на незрящите хора, а именно да бъдат допускани навсякъде със своите кучета-водачи, които са техните очи.


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist

Проект и главна цел: BG16RFOP002-2.089-3718-C01 Подкрепа за малки предприятия с оборот над 500 000 лв. за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19

Бенефициент: ДИ ЕН КЕЙ МЕДИЯ ГРУП ООД

Обща стойност: 50 000 лв., от които 42 500 лв. европейско финансиране и 7 500 лв. национално финансиране.


Начало: 21.03.2022 г.
Край: 21.06.2022 г.