fbpx

Ванко 1 напусна VIP Brother без номинации

Written by on 26/09/2018

Ванко 1 напусна VIP Brother без номинации

Един от най-изненадващите и скандални участници във „VIP Brother“ вече не е част от телевизионното шоу. Вчера по време на живото предаване стана ясно, че рапърът Ванко 1 не се чувства добре и заяви, че иска да напусне формата. Беше излъчен и записът от разговора му с Биг Брадър от изповедалнята, в който съквартирантът сподели, че физическото му състояние е рязко се е влошило през последните дни. „Рапърът има силни болки в корема и обострен гастрит и по тази причина отказва да участва в игрите, не се чувства пълноценен и има нужда от специално лечение“, съобщават от шоуто и уточняват, че желанието на Ванко е било уважено от екипа.

Участието му обаче не остана незабелязано от по-критичната част от публиката. Още с влизането му в къщата социалните медии бяха подпалени от негодувание заради скандалната слава на рапъра, чието име преди години нашумя покрай дело за трафик на жени. По-любопитен обаче е фактът, че международните медии също не останаха равнодушни – преди няколко часа вестник „Гардиън“ излезе със заглавие „Осъден трафикант напуска „VIP Brother“ след протести“. Изданието, което очевидно следи случая изкъсо, уточнява, че рапърът Иван Главчев напуска шоуто по „лични причини“, но на фона на брожения поради нечистото му съдебно минало, свързано със склоняване на жени и деца към проституция.

„Присъствието на осъден трафикант на хора в едно от най-големите телевизионни риалити предавания в България не привлече вниманието на медиите, но през последните дни публиката се събуди от апатията си благодарение на зрители и активисти в страната, които обърнаха внимание на факта, че Иван Главчев, известен още като Ванко 1, е бил в затвора през 2003 г. за използване на наркотици с цел да принуди 10 жени и едно непълнолетно момиче да проституират, след което ги е извел в други европейски страни“, пише британската медия и уточнява, че „VIP Brother“ е едно от най-гледаните предавания в България и всяка седмица привлича милиони зрители, а през 2016 г. около 30% от зрителите в страната са следили шоуто.

Във връзка с този случай шведската медийна компания „Modern Times Group“, която е собственик на българската „Нова телевизия“, отправи официално изявление до „Гардиън“, в коет осе казва, че Ванко 1 е напуснал къщата по лични причини, но за в бъдеще телевизията ще промени селекционната си стратегия за участниците в предаванията си. „В светлината на получените оплаквания местната ни компания ревизира критериите си за селекция на участниците в подобни предавания, тъй като наказателните присъди за такива престъпления са изключително сериозни, и за в бъдеще компанията ни няма да включва в предавания човек с подобни присъди“, се казва в изявлението.

Главчев беше осъден на 12 години затвор през 2003 г., но присъдата му беше намалена на три години благодарение на изменения в наказателния закон, направени след неговото осъждане и разкритикувани като проява на корупция и манипулация на съдебната система, припомня още „Гардиън“.

Напускането на Главчев стана факт след публикуването на отворено писмо на групата за подкрепа на жени жертви на насилие „Не си сама“, в което се критикува участието на Ванко 1 в шоуто, адресирано до „Нова Броудкастинг Груп“, Съвета по електронни медии, „Old School Productions“ и българската общественост.


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist

Проект и главна цел: BG16RFOP002-2.089-3718-C01 Подкрепа за малки предприятия с оборот над 500 000 лв. за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19

Бенефициент: ДИ ЕН КЕЙ МЕДИЯ ГРУП ООД

Обща стойност: 50 000 лв., от които 42 500 лв. европейско финансиране и 7 500 лв. национално финансиране.


Начало: 21.03.2022 г.
Край: 21.06.2022 г.