fbpx

Снежана Макавеева стана „Самодива“

Written by on 23/09/2018

Снежана Макавеева стана „Самодива“

Актрисата Снежана Макавеева, позната на редовия зрител от сериала „Под прикритие“, се превърна в „Самодива“ за едноименен музикален проект.

Древна самодивска легенда оживява в модерен вариант, композиран от създателката на проекта „Кавър” – Djane Monique.

„Самодива” е първата част от поредицата „Легендите на България”, която ще включва 13 предания от различни части на страната. Макавеева дори скача в морето от 20-метрова скала по време на снимките. Клипът показва пътуванията и превъплъщенията на самодивите-самовили, облечени с бели си ризи, тънки като сенки, през които прозира снагата им, опасани през пояса със „зуница“- коланчето с цветовете на дъгата.

За да осъществи мечтата си да припомня омаята на народната музика и преданията, които още витаят в Родопите, Djane Monique посвещава лятото си на пътувания и срещи с мъдрите пазители на древното познание в с. Долен и местността Бастет в Странджа.

Кадрите на „Самодива“ са заснети край село Старосел, а ролята на разказвач е поверена на журналиста Стойчо Керев. Режисьор и оператор е Нуша Иванова, а в певческите вокали участва Таня Скечелиева.


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist

Проект и главна цел: BG16RFOP002-2.089-3718-C01 Подкрепа за малки предприятия с оборот над 500 000 лв. за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19

Бенефициент: ДИ ЕН КЕЙ МЕДИЯ ГРУП ООД

Обща стойност: 50 000 лв., от които 42 500 лв. европейско финансиране и 7 500 лв. национално финансиране.


Начало: 21.03.2022 г.
Край: 21.06.2022 г.