fbpx

СЕМ гони Ванко 1 от „Брадъра“

Written by on 20/09/2018

СЕМ гони Ванко 1 от „Брадъра“

Съветът за електронни медии (СЕМ) може да изгони рапъра Ванко 1 от шоуто „ВИП Брадър“, пише в. „Телеграф“.

В момента медийният регулатор разглежда сигналите срещу осъдения за сводничество, трафик на жени и незаконно притежание на оръжие, който реабилитира имиджа си в ефира на Нова Телевизия след излизането си от затвора. „След като разгледаме сигналите, ако има нарушения на Закона за радио и телевизия, ще подготвим доклад и ще го обсъдим на следващото заседание. Заради почивните дни още не мога да кажа дали ще бъде в сряда или в четвъртък“, коментира председателят на СЕМ София Владимирова.

Престъпният статут на Иван Главчев да бъде изрично и широко огласен, а националният ефир да се явява неизменно пространство за критично разобличаване на насилниците, не тяхна високоплатена трибуна. За това настояват от клуб „Не Си Сам(а)“ в публикувано в сайта „Мама Нинджа“ отворено писмо до „Нова броудкастинг груп“ и СЕМ.

„През последните няколко дни наблюдаваме как в праймтайм в национален ефир шоково е героизиран като VIP (много важна личност) доказан международен престъпник с противозаконна дейност в България, Франция, Белгия, Испания“, пише в текста.

В него се цитира и изказване на Ванко 1 във визитката му, разпространена преди влизането му в предаването, което се излъчва под мотото „Женско царство“. „Женско царство съществува само по книгите. Искат изкуствено да ни наложат, че половете трябва да се изравнят. Аз не виждам нищо срамно в това жената да стои по-ниско от мъжа. Нека всеки да си знае мястото в крайна сметка. Всеки да си знае ролята в живота“, казва Ванко 1.

„Не искаме и не можем да бъдем лично отговорни за възпитанието на всяко дете и подрастващ, чието съзнание се сблъсква с явлението Иван Главчев, и то без никаква цензура. Но можем да се поставим в ролята на будната гражданска съвест и да заявим категоричното си несъгласие с лансираните в национален ефир престъпни „примери за подражание“ по отношение на това как се става много важна личност“, пишат от „Не Си Сам(а)“.


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist

Проект и главна цел: BG16RFOP002-2.089-3718-C01 Подкрепа за малки предприятия с оборот над 500 000 лв. за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19

Бенефициент: ДИ ЕН КЕЙ МЕДИЯ ГРУП ООД

Обща стойност: 50 000 лв., от които 42 500 лв. европейско финансиране и 7 500 лв. национално финансиране.


Начало: 21.03.2022 г.
Край: 21.06.2022 г.