fbpx

Дичо, Теди Кацарова и RDMK борят с песен агресията в училище

Written by on 17/09/2018

Дичо, Теди Кацарова и RDMK борят с песен агресията в училище

С песен Дичо, Теди Кацарова и хип-хоп квартетът RDMK се обявиха срещу агресията в училище и на улицата.

Музикантите се присъединиха на драго сърце към инициативата на асоциация „Докосни дъгана“ и създадоха парчето „Агресия“ специално за проекта „Младите хора – Бъдещето на България – това сме ние“. Видеото също е факт, а снимките протекоха миналата седмица в спортно училище “Ген. Владимир Стойчев”. Младежите, които се разписват с участие в клипа, са ученици в паралелките по джудо, гребане и волейбол към същото учебно заведение.

„Агресия“ е по текст и музика на Дичо, Теди Кацарова,  Руди, Дули, Муден и Кукушев, а на режисьорския стол за клипа сяда Тодор Велев – Токо.

„Агресията е огромен проблем в нашето общество в момента. Уви, виждаме я всекидневно, но най -засегнати пряко и не пряко са децата, защото те усвояват модела на подражание и това което се налага за мода, а именно грубост в език и действия, като проява на сила и надмощие над по-слабия. Децата са отражение на обществото ни. Ако искаме промяна, тя трябва да стартира от подрастващото поколение.“, коментираха за „Монитор“ Теди Кацарова и Дичо.

„Искам да благодаря специално на всички деца, взели участие в клипа. Желанието на целия екип беше те да са главните действащи лица и те се справиха отлично. Действаха като отбор независимо от ролята си и това е всъщност идеята – без значение от различията им да се обединят.“, допълни Дули.

Асоциация „Докосни дъгата“ и Министерство на младежта и спорта от няколко месеца работят над проекта „Младите хора – Бъдещето на България – това сме ние“. Сред основните му акценти са здравословния начин на живот, превенция на различните форми на зависимости и борбата срещу агресията. Проектът обхваща градовете Плевен, Варна, Шумен и Кърджали, където в продължение на няколко месеца се провеждаха различни форуми и инициативи. Част от проекта е и добилият популярност през това лято конкурс „Спортувай с послание“, в който се включиха младежи на възраст от 15 до 19 години от цялата страна, както и успели български спортисти.

Водещите футболни клубове у нас и асоциацията пък казаха „Да на спорта, не – на агресията“ през август, когато се проведе третото издание на Националния детски диабетен лагер „Докосни дъгата“ в СОК „Камчия“. Левски, ЦСКА, Лудогорец, Славия, Дунав, Черно море и Ботев се обединиха и дадоха нагледен пример за толерантност, заставайки рамо до рамо в името на каузата на асоциацията.


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist

Проект и главна цел: BG16RFOP002-2.089-3718-C01 Подкрепа за малки предприятия с оборот над 500 000 лв. за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19

Бенефициент: ДИ ЕН КЕЙ МЕДИЯ ГРУП ООД

Обща стойност: 50 000 лв., от които 42 500 лв. европейско финансиране и 7 500 лв. национално финансиране.


Начало: 21.03.2022 г.
Край: 21.06.2022 г.