fbpx

Група „СИньо“ пред Avtora.com: Уважение, доверие и взаимно възхищение са в основата на успешното партньорство

Written by on 16/09/2018

Група „СИньо“ пред Avtora.com: Уважение, доверие и взаимно възхищение са в основата на успешното партньорство

Няколко дни след излизането на новата им песен Самоел и Иван от група „СИньо“ разказват пред Avtora.com за съвместната си работа и бъдещите си планове.

Avtora.com: Здравейте! Наскоро излезе вашата съвместна песен „Ден след ден“. Как се случи тя и какво послание носи?

Самоел: Песента е по идея на Иван. Тъй като отдавна имахме желание да работим заедно, се видяхме към края на 2017 г. и без много да умуваме, решихме да работим именно върху идеята „Ден след ден“. В началото на 2018 г. започнахме репетиции. Осъвременихме и променихме малко аранжимента и вокалната линия основно на куплетите, добавихме някои детайли и по този начин се получи първият сингъл на група „СИньо“.

„Ден след ден“ е песен за отминалата, но неизживяна любов и за надеждата, която никога не умира. Става въпрос за преживяване и момент от живота, през който всички неизбежно минаваме. Текстът на песента е тъжен, а мелодията – весела. Това бе търсен ефект, с който искахме да покажем, че нещата от живота никога не са само цветни или само черни. Няма универсално щастие, както и няма вечна тъга. Една тъжна на пръв поглед история може да бъде изпята с весела мелодия и в крайна сметка да звучи добре и да дава надежда.

Иван: Първоначално песента бе доста по-различна от това, което е в момента. Но когато се събрахме двамата, я аранжирахме през общата си призма и тя придоби ново лице. За мен посланието на песента са надеждата и търпението.

Avtora.com: А как се намерихте като дует?

Самоел: Запознахме се през далечната 2007 година на репетициите на тогавашната група на Иван „Мотел“ за участието им в предварителните кръгове за „Евровизия“. Тогава си поговорихме и открихме, че имаме доста допирни точки относно музиката като начин на звучене, себеизразяване и визия.

Иван: Първоначално тръгнахме с идея да бъдем група, но засега сме основно двамата. Явно нещата от само себе си вървят към дует. Смятаме да работим с гост-музиканти.

Avtora.com: Защо решихте да се наречете „Синьо“? Това е цветът на спокойствието, но често е олицетворяван и с тъгата…

Самоел: Важно е да отбележим, че групата се казва „Синьо“, но се изписва „СИньо“ – С и И са с главни букви. Може би бе по-трудно да измислим име на групата, отколкото да издадем песента – хаха.

Тъй като обичаме да правим музика на български език, искахме да е хубава българска дума. Защо „СИньо“ ? Причините за мен са много. Синьо е моят любим цвят. Синьо е и морето – а за мен то е дом, защото съм родом от Бургас. Освен това в думата „синьо“ се съдържа толкова хубавата и типична българска буква ер малък. И не на последно място първите две букви на СИньо са двете букви на нашите имена – Самоел и Иван. В случая „Синьо“ няма нищо общо с тъгата, въпреки че първата ни песен е с тъжен нюанс.

Иван: Явно името ни прави спокойни, защото бавно и спокойно работим върху нещата – без да бързаме. Ако правим албум, сигурно ще е другия век. Хаха.

Когато мислехме за име на групата, и двамата много държахме да бъде задължително българско. Аз дадох предложение група „Семпло“. А Самоел – група „СИ“. И накрая единодушно се спряхме на „СИньо“. Освен това песента „Синьо“ на група Сленг е моя любима песен.

Avtora.com: За какво спорите? И как намирате път един към друг, когато сте на различно мнение?

Самоел: Ние не спорим, а обсъждаме. Когато сме на различно мнение, говорим, пробваме и всеки един от нас казва какво мисли. Ако мненията ни се различават, тогава някой от нас прави компромис. Но досега не сме били на различно мнение за важни неща, а по-скоро за някакви детайли.

Иван: Не спорим, а беседваме. Разискваме, но без его. В един проект е задължително да има различни точки на мнение, накрая времето винаги показва.

Avtora.com: Коя е тайната съставка на успешното партньорство според вас?

Иван: За мен са три неща– уважение, доверие и взаимно възхищение.

Самоел: Според мен в музиката най-важно е да правиш нещата от сърце и да се забавляваш, защото това се усеща в песните. А успешното партньорство се гради на доверието, търпението и вярата, че нещата ще се случат.

Avtora.com: Възнамерявате ли да работите заедно по още съвместни проекти?

Самоел: Разбира се! „Ден след ден“ е само началото. Вече имаме идея за втора песен и скоро започваме работа по нея. Освен това в началото на 2019-та, живот и здраве, ще снимаме и официалния клип към „Ден след ден“, като имаме идея да направим видеоклип, първи по рода си в България. Така че – очаквайте скоро! 😉

Иван: Проектът ни предвижда още много „сини“ песни!

Avtora.com: А ако можехте да направите трио, кой музикален изпълнител бихте поканили за следващата си песен?

Самоел: Аз много харесвам творчеството на Любо Киров и бих поканил него.

Иван: Бих поканил Дичо, а също така и един лондонски рапър Алан Боуи.

Avtora.com: Можем ли да очакваме и много общи участия?

Самоел: Разбира се – това е идеята. Да се занимавам с музика е много съкровена моя мечта, която не съм споделял с никого. Щастлив съм, че поставихме началото на мечтата, хаха. Надявам се песните ни да се харесат и да имаме участия. Контактът с публиката е много важен и носи изключителен заряд.

Иван: Оооо, да! 

Източник: Avtora.com


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist

Проект и главна цел: BG16RFOP002-2.089-3718-C01 Подкрепа за малки предприятия с оборот над 500 000 лв. за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19

Бенефициент: ДИ ЕН КЕЙ МЕДИЯ ГРУП ООД

Обща стойност: 50 000 лв., от които 42 500 лв. европейско финансиране и 7 500 лв. национално финансиране.


Начало: 21.03.2022 г.
Край: 21.06.2022 г.