fbpx

KAN WAKAN ще представи на живо новия си албум в София

Written by on 31/08/2018

KAN WAKAN ще представи на живо новия си албум в София

Днес, 31 август, глобално дигитално излиза новият, втори албум на Kan Wakan. Phantasmagoria Vol. 1 е първа част от трилогия и включва различни колаборации и гости, в това число джаз певицата Elle Olsun, Софийска филхармония, Ian Chang (Son Lux) и Gene Coye (Flying Lotus).

Phantasmagoria Vol.1 съдържа 11 парчета, в които познатите формули на даунтемпо електрониката, оркестралния ембиънс и синематичния соул & джаз се сливат, за да изкристализират в нова форма.

Композиторът работи по албума цели три години на цели три континента, записва го на различни етапи в Лос Анджелис, София, Лондон и Берлин.  „През всяка една от последните три години, докато създавах албума, загубих хора от семейството си. Беше неизбежно усещането за някаква неразрешима уязвимост да присъства в емоционалните полутонове на музиката.“, разказва Георги Линев.

Някъде по пътя на творческия процес става ясно, че се раждат едновременно три отделни части и тогава авторът решава, че ще издаде Phantasmagoria като трилогия – нещо като история с три отделни глави, които не се сблъскват, а си помагат в разказа.

„Всяка отделна песен носи своя собствена история. Фантасмогория е да измисляш истории, особено такива, разказвани в сенките на здрача, където се събират призраците на миналото, настоящето и бъдещето. За мен фантасмагория е това – да слушаш разкази за духове в тъмното и да гледаш играта на сенките. Все едно си край лагерен огън и някой разказва страшна история, която после те преследва. Или слушаш за духове на верандата, току под звездите… И започваш да се пренасяш в друго пространство, завладян от въображаемото, контраста на светлина и мрак.“

Българската публика ще може да чуе новия албум премиерно на живо на 15 септември в Маймунарника, Борисовата градина, където Kan Wakan ще бъдат хедлайнер на първото издание на музикалния фестивал OUTLIER, организиран от Георги Линев. Специални гости на събитието ще бъдат артисти като George Cosby (UK), Alexander Vincent (CAN) и Rachel Fannan (US). Част от фестивала ще станат и някои от най-оригиналните действащи лица от българската алтърнатив сцена като Иво Димчев, Les Animaux Savages и Dead Man‘s Hat. Outlier Fest ще се проведе с медийната подкрепа на Jazz FM.


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist

Проект и главна цел: BG16RFOP002-2.089-3718-C01 Подкрепа за малки предприятия с оборот над 500 000 лв. за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19

Бенефициент: ДИ ЕН КЕЙ МЕДИЯ ГРУП ООД

Обща стойност: 50 000 лв., от които 42 500 лв. европейско финансиране и 7 500 лв. национално финансиране.


Начало: 21.03.2022 г.
Край: 21.06.2022 г.