fbpx

“Мистерията на Българските гласове” покори Полша

Written by on 21/08/2018

“Мистерията на Българските гласове” покори Полша

Повече от два месеца след световната премиера на новия си албум „БууЧииМиш“, “Мистерията на Българските гласове” покори един от най-големите алтернативни фестивали в Европа – Off Festival в Катовице, Полша. Хорът, носител на „Грами“ беше сред хедлайнерите на тридневния форум, заедно със звезди като M.I.A., Charlotte Gainsbourg, Grizzly Bear.

Концертът беше вторият от 10 препоръчани концерта в рамките на събитието от полското издание Cojestgrane 24. Близо 2000 души са станали свиделите на вокалното майсторство на българските певици. Те аплодираха шумно и екзалтирано всички песни от програмата и не позволиха на артистите да слязат от сцената с нестихващи аплодисменти, продължили повече от 10 минути. Освен силната подкрепа на публиката, директорът на Off Festival също изпрати специални благодарности до продуцентите на хора, определяйки представянето му като „невероятно“, а концертът – за един от най-успешните на фестивала. Възторжени са отзивите и на полските медии, които споделиха впечатления като: “историческа сила на духа и красотата, която е била усъвършенствана за период по-дълъг от човешкия живот и която може да бъде гледана със смирение“ (The 405). Според изданието Interia muzyka: „Хорът с традиционните си костюми, със своите инструменталисти и диригент, се представиха повече от добре, с невероятен вкус и красота. Не бихме излъгали, ако напишем, че концертът им бе … очарователен“.

„БууЧииМиш“, който е първият студиен албум на “Мистерията на българските гласове” от повече от 20 години насам излезе на 25 май. Специален гост в него е австралийката Лиса Джерард – известна като член на дуото „Дед кен денс“ и като композитор и изпълнител на филмова музика. Албумът е продуциран от Шуберт Мюзик Пъблишинг, а песните в него са дело на композитора и музикален продуцент на албума Петър Дундаков, ирландския му колега Джулс Максуел и самата Лиса Джерард.

Излизането на албума и завръщането на хора бяха отразени от чуждите медии изключително позитивно. За хора и албума писаха авторитетни издания, като The New York Times, Mojo, Songlines, NPR, Agence France Presse, Laud.de, a според списание Rolling Stone с „БууЧииМиш“ хорът показва, че „все още е едно от най-големите музикални чудеса на света“.

В края на август „Мистерията на българските гласове“ и Лиса Джерард ще изнесат концерти в Белгия, а през октомври, ноември и декември „БууЧииМиш“ ще бъде представен пред публика в Германия, Франция и Италия.


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist

Проект и главна цел: BG16RFOP002-2.089-3718-C01 Подкрепа за малки предприятия с оборот над 500 000 лв. за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19

Бенефициент: ДИ ЕН КЕЙ МЕДИЯ ГРУП ООД

Обща стойност: 50 000 лв., от които 42 500 лв. европейско финансиране и 7 500 лв. национално финансиране.


Начало: 21.03.2022 г.
Край: 21.06.2022 г.