fbpx

БГ музика озвучава ключови локации

Written by on 15/08/2018

БГ музика озвучава ключови локации

 

Плейлисти с български хитове от последните две десетилетия ще озвучат ключови локации в София, Бургас и Варна през август и септември.

Инициативата е на сдружението за колективно управление на сродни права Профон по повод 20-та му годишнина. Сред местата, на които ще прозвучат любимите ни парчета от последните години, са Централните жп гари в трите града. „Ветрове“ на Лили Иванова, „Като слънце в огледало“ на Васил Найденов, „Дим да ме няма“ на Графа и „Аз и ти“ на D2 са само част от песните, които ще зареждат пътниците с лятно настроение през следващите седмици. Специална плейлиста е създадена и за тийн аудиторията като най-активен потребител на музика и ще задава ритъма на настроението по площади и атракциони , сред които туристическото корабче Бургас-Созопол-Бургас. Сред парчетата, които попадат в нея, са „Герои“ (Криско feat. Pavell & Venci Venc’), „Чужди усмивки“ (Тото от „Скандау“), „Играем за победа“ (Михаела Филева и Искрата) и „Все на мен“ (Дара).

„Това, което ни мотивира да бъдем по-активни спрямо родната продукция е фактът, че тя е слабо застъпена в медиите. Процесът е ясен – колкото по-популярна става българската музика, толкова по-стабилни ще са позициите й в ефир. От там следва ПРОФОН да събира по-добри приходи за използването на звукозаписите, което значи и разпределяне на по-големи възнаграждения към правоносителите. Целта е тези средства да осигурят едно относително спокойствие на изпълнителите и продуцентите, за да могат те да инвестират в нови и все по-мащабни проекти.“, коментират от дружеството.

Музикалната селекция по повод 20-годишнината на Профон е направена от екип на БГ Радио.


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist

Проект и главна цел: BG16RFOP002-2.089-3718-C01 Подкрепа за малки предприятия с оборот над 500 000 лв. за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19

Бенефициент: ДИ ЕН КЕЙ МЕДИЯ ГРУП ООД

Обща стойност: 50 000 лв., от които 42 500 лв. европейско финансиране и 7 500 лв. национално финансиране.


Начало: 21.03.2022 г.
Край: 21.06.2022 г.