fbpx

SunHeart: Искам да те гледам, докато се смееш!

Written by on 13/08/2018

SunHeart: Искам да те гледам, докато се смееш!

Станислава Христова, позната още като SunHeart, е една от младите надежди на българската поп музика. Ето какво споделя тя скоро след излизането на новия ù сингъл „Няма драма“. Ето какво разказа тя в подробно интервю за avtora.com.

Здравей, Станислава! Само преди месец излезе твоят нов сингъл „Няма драма“. Какво е чувството?

Чувството е прекрасно! Когато знаеш, че си си свършил работата и когато си наясно, че си направил нещо толкова положително, с настроение – това е нещо, което не ми се е случвало скоро.

Каква е историята на тази песен и какво искаш да кажеш на аудиторията си с нея?

Песента се разви от едно изречение – „Искам да те гледам, докато се смееш!“. Това е и посланието ми към аудиторията, която ще чуе парчето. Искам да им предам, че трябва да са по-усмихнати, да са „над нещата“. Като цяло парчето е лятно с много приятно звучене и носи много настроение.

Парчето звучи доста позитивно и слънчево и апострофира повечето модерни песни от типа на „аз съм страхотна, а ти не си на нивото ми“. Планираш ли да бъдеш „доброто момиче“ на българската музикална сцена?

Да, това е нещо, от което аз няма как да избягам, защото все пак аз съм слънчевото сърце. В никакъв случай няма да съм „хейтърски“ настроена. Просто това съм аз, това не е лице или образ, който да поддържам заради имиджа ми. Стремя се да бъда такава – да бъда слънчева, да бъда добра, отзивчива и това е нещото, което искам да предам и на хората чрез музиката си.

Във видеото към песента участва и „българският Брад Пит“. Как се роди партньорството ти с него?

С Филип се познаваме от много време, от ученическа възраст. Живеем горе-долу на близко разстояние. Той започна да се занимава с моделство и актьорско майсторство, аз започнах да се занимавам с музика и в един момент просто решихме да направим нещо съвместно. Аз го попитах дали иска да участва в клипа, той съответно много се зарадва и се отзова положително на предложението и се получи нещо много готино. Докато снимахме клипа на песента, имаше изключително много забавни моменти, беше доста весело. Общо взето е много забавно, когато работиш с приятели.

Стилистката, която се погрижи за цялостната ми визия – Марина Гавраилова, също ми е много близка приятелка, с нея сме заедно от детската градина. Така се създаде един много приятен екип. Режисьорът на клипа също вече ми познат, тъй като снимам вече втори клип с него. И така се създаде една много позитивна приятелска среда, в която се работеше с усмивка и беше много приятно.

Как изобщо се появи музиката в твоя живот?

Музиката в моя живот се появи с песента „Я кажи ми, облаче ле бяло“, когато съм била на 3 годинки. Докато моята баба ме е наглеждала и е приготвяла обяд, си е пуснала музика от старото радио, което все още си спомням, и аз докато съм си играла покрай нея, съм се разплакала на тази песен, след това съм започнала да я пея. След тази песен е започнала песента „Кукла“. Когато съм започнала да пея, баба ми се е обадила на другата ми баба, която живее през един блок, и я е извикала да дойде. Така двете са ме чули за първи път и са осъзнали, че пея правилно. Едната ми баба е народна певица и тя е започнала по-сериозно да се занимава с мен. Така музиката стана неотлъчна част от моя живот.

Защо избра псевдонима SunHeart?

Защото това съм аз! Едно слънчево сърце, което е родено в Бургас, но по стечение на обстоятелствата е заживяло в най-слънчевото място в България – Слънчев бряг. Тогава градът е бил едно райско кътче, което ми е дало страшно много. Много хора ме наричат и Съни, Сън.

Какво, според теб, е необходимо, за да бъдеш успешен изпълнител у нас?

Много труд… Определено много труд е необходим като цяло за всяка една сфера. В България не всичко се получава толкова лесно и не винаги без пари. Многото пари наистина помагат – когато едно нещо не става с пари, то става с много пари! За хора като мен, които нямат много пари зад гърба си, е много важен трудът. Дори да имаш таланта и качествата, трябва задължително и много да се трудиш. 99% от успелите хора ще кажат, че всичко се постига с труд. За мен това е най-важното – човек постоянно да работи върху себе си, постоянно да мисли нови идеи, да бъде иновативен, да излиза от рамките.

Как се отнасяш към по-провокативните си колежки като Гери-Никол и Тита? Допада ли ти стилът им?

SunHeart: Те, и не само те – и много други изпълнители, са решили, че ще правят музика, която ще е най-търсена в България. Факт е, че те са много слушани и че аудиторията, която ги слуша, е много голяма, за жалост. Казвам „за жалост“, защото българинът в момента слуша такава музика и след като те искат да правят музика за по-голямата част от слушателите, не се съобразяват с морални ценности, не се съобразяват с това какви послания ще дадат на децата, които ги слушат, а те не са малко. Просто правят такава музика, защото знаят, че ще се хареса и… общо взето коя съм аз, че да ги съдя. Всеки си носи отговорността като артист, особено те, защото са най-популярни и най-търсени в момента.

Всеки трябва да осъзнава тази отговорност, която носи, и посланията, които предава чрез музиката си. Те пеят хубаво, имат много фенове, радват се на популярност. Това, което ме дразни и притеснява, са не само техните песни, а като цяло музиката, която се лансира у нас. Все пак един изпълнител трябва да знае, че това, което остава зад гърба ти, своето творчество – това си ти. След 10 години, когато вече ти ще трябва да възпитаваш едно дете, ще искаш ли да го запознаеш с твоите песни? Ще му пуснеш ли нещата, които си пял? Това са въпроси, които лично мен ме засягат, защото имам дете, което е вече на 4 годинки и половина и пее много. Когато я чуя да пее песни на Гери-Никол и Тита, си давам сметка, че е неизбежно да ги слуша, защото постоянно ги пускат по телевизии и радиа. Но когато ги запее, правя всичко възможно да ù ги изкарам от главата. Причината е проста – не смятам, че тези текстове са ок за възпитанието на едно дете.

С коя българска или световна звезда би искала да направиш дует?

От българските звезди много бих се радвала да направя дует с Мария Илиева, с Дара, Михаела Маринова – те са много лъчезарни и чаровни. От мъжете засега само с Дичо, бих работила отново с него, с други мъже – не (смее се).

Аз не спирам да мечтая. Всичко, за което съм мечтала до момента, ми се случва. Мечтата за дует със световноизвестни изпълнители е много голяма, но нищо не е ясно! Много искам да направя дует с Енрике Иглесиас, с Джъстин Тимбърлейк, с готини млади изпълнители като Чарли Пут.

Джъстин Тимбърлейк е един от най-големите ми любимци. Той е толкова артистичен! Ако имам възможността да се запозная с него, сигурна съм, че ще стигна до извода, че той не е от онзи тип звезди, които се правят на интересни, а всъщност ще е толкова отпуснат и лъчезарен, детското в него не е умряло и със сигурност знае как да забавлява всички около него.

Какви са бъдещите ти творчески планове?

Планът ми е да не спирам да творя, да пиша и да правя музика. Дали българинът ще е готов да чуе текстовете ми и да прозре някои истини специално за музиката, това вече зависи от него. Колкото повече последователи имам, толкова по-добре, в никакъв случай не искам да ги наричам фенове. Ако те виждат света по начина, по който аз го виждам, по който го изписвам в текстовете си, няма да има нищо по-хубаво! Но всичко с времето си. Сега в момента си чакам моята вълна, чакам хората да станат малко по-отворени, да бъдат по-извисени духовно, да започнат да слушат музика с истински послания.

Всички световноивестни изпълнители в момента наблягат на много красиви послания към слушателите си. В тези песни няма хейт. Това са песни на Кейти Пери, на Ариана Гранде, повечето от тях са предимно за любов, но са с прекрасни послания.

В България в момента ми прави впечатление, че на почит са песни, свързани с хейта, което лично според мен е много жалко. Това е нещо, от което аз бягам. Стремя се да бягам от песни, които са свързани с хейт, искам да създавам нещо духовно извисено.


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist

Проект и главна цел: BG16RFOP002-2.089-3718-C01 Подкрепа за малки предприятия с оборот над 500 000 лв. за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19

Бенефициент: ДИ ЕН КЕЙ МЕДИЯ ГРУП ООД

Обща стойност: 50 000 лв., от които 42 500 лв. европейско финансиране и 7 500 лв. национално финансиране.


Начало: 21.03.2022 г.
Край: 21.06.2022 г.