fbpx

Deep Zone Project с песен за Световното по художествена гимнастика

Written by on 30/07/2018

Deep Zone Project с песен за Световното по художествена гимнастика

„Вирджиния рекърдс“ представи химна за световното първенство по художествена гимнастика, което ще се проведе в София от 10 до 16 септември. Песента Golden Girls („Златни момичета“) е създадена и изпълнена от Deep Zone Project по идея на председателя на федерацията Илиана Раева, посочват от компанията.

Песента е посветена както на българските състезателки, така и на магията на спорта да обединява хора от различни краища на света, се казва още в информацията.

„Подготовката на това световно събитие нямаше как да не включва и официална песен. Поканих Deep Zone Project да направят химн за световното първенство по художествена гимнастика, който ще звучи по време на представянето на всички държави участнички. Песента е много лесно запомняща се и подходяща за настроението, с което очакваме това голямо за България събитие“, казва Раева.

„От всички велики европейски и световни шампионки по художествена гимнастика само българките са наричани златни момичета. Оттам дойде и идеята за името на песента и текста. Музиката е толкова важен емоционален елемент от всяко съчетание и се радвам, че и нашето голямо състезание ще има химн“, добавя тя.

„Химнът съчетава съвременен денс стил със запомняща се мелодия и български фолклорен акцент, специално изискан от Илиана Раева“, допълват от „Вирджиния рекърдс“.

По време на снимките на видеото са използвани над 40 залпа златен брокат. В клипа участват гимнастички и фенове от различни страни – САЩ, Великобритания, Франция, Италия, Испания, Филипините и др., споделящи танцово движение, символизиращо туптящо сърце, казват от компанията. Ключовата роля във видеото е на Радина Филипова, избрана за талисман на първенството.

Участие в световното са потвърдили 60 държави.


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist

Проект и главна цел: BG16RFOP002-2.089-3718-C01 Подкрепа за малки предприятия с оборот над 500 000 лв. за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19

Бенефициент: ДИ ЕН КЕЙ МЕДИЯ ГРУП ООД

Обща стойност: 50 000 лв., от които 42 500 лв. европейско финансиране и 7 500 лв. национално финансиране.


Начало: 21.03.2022 г.
Край: 21.06.2022 г.