fbpx

„Сигнал“ черпят с концерт за 40-тата си годишнина

Written by on 18/07/2018

„Сигнал“ черпят с концерт за 40-тата си годишнина

40 концерта за 40 години на сцена. Под този общ знаменател преминава 2018 г. за една от най-силните и проверени във времето рок банди у нас „Сигнал“.

Йордан Караджов, Владимир Захариев, Александър Мариновски и Георги Янакиев са взели нестандартно решение за големия си юбилей. Вместо да заложат, като повечето си колеги, на зала „Арена Армеец“, те са решили да пропътуват цялата страна. А черешката на тортата ще оставят за финал – безплатен концерт в София на 29 септември.

Целта е ясна – да подарят на всички свои фенове грандиозен спектакъл като благодарност за подкрепата им през всички тези 4 десетилетия. Края на лятото ще ознаменуват на голямата поляна в Южния парк в София с приятели и много рокендрол.

Преди това обаче са запретнали ръкави да развъртят китари в Пловдив.

Концертът им под тепетата е на 2 август в Летния театър. Избрали са именно парк Бунарджика, защото това е незабравима за тях сцена, на която са свирили десетки пъти.

Преди да акостират с „Лодката ли е любовта“ в София, Сигнал ще преминат и през Варна на 4 септември, Монтана на 25-и и Враца на 26 септември.

През лятото на 1978 година на българската музикална сцена изгрява нова рок група. Тримата музиканти Йордан Караджов, Румен Спасов и Христо Ламбрев се отделят от “Златни струни” и основават “Сигнал”. Със създаването си групата работи като студийна формация в националното радио. Първата им песен в ефир е „Любов”, а на следващата година издават и първия си албум „Вечен кръстопът”. Тогава е организиран и първият им концерт в столичната зала „Фестивална”. Появяват се първите им големи хитове „Може би“ и „Спри се“, които ги изпращат на върха на слушателския интерес. Печелят трета награда и на „Златния Орфей”.

В 40-годишната си кариера издават 18 албума и изнасят хиляди концерти. 14 техни песни в класацията на БГ радио „500-те най-велики песни на България за всички времена“. През 1981 г. издават първият двоен рок албум в историята на музиката у нас, от който излизат хитовете „Да те жадувам“ и „Лодка ли е любовта“. Свирили са в СССР, Германия, Полша, Чехословакия, Румъния, Куба и много други, като изпълняват само свои песни и само на български език, информира „Монитор“.


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist

Проект и главна цел: BG16RFOP002-2.089-3718-C01 Подкрепа за малки предприятия с оборот над 500 000 лв. за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19

Бенефициент: ДИ ЕН КЕЙ МЕДИЯ ГРУП ООД

Обща стойност: 50 000 лв., от които 42 500 лв. европейско финансиране и 7 500 лв. национално финансиране.


Начало: 21.03.2022 г.
Край: 21.06.2022 г.