fbpx

БГ певица написа песен срещу насилието на връх Монблан

Written by on 17/07/2018

БГ певица написа песен срещу насилието на връх Монблан

Младата и талантлива Алекс Крумова написа песен за насилието над жените на 5000 метра надморска височина. Както музиката, така и текста на песента „Сянка“ проехтели в главата и на връх Монблан – най-високия в Западна Европа.

„Едва дишах на толкова високо място. И изведнъж, не зная точно как се случи, музиката и идеята на текста сами изплуваха в главата ми. Припявах си през цялото време, докато слизахме. Когато се прибрах в България заедно с композитора и текстописката на оформихме проекта докрай. Сигурно на много от хората ще им се стори странно, дори налудничаво, но това е самата истина”, споделя 20-годишната Алекс. За да оформи във финален вариант парчето и помагат Петър Алексиев и Алекс Нушев, които правят музиката, а Йоана Мирчева работи по текста.

Целта на „Сянка” е да покаже на малтретираните физически и психически жени, че нещата не бива да остават неизказани и в сянка. Признава още, че темата не й е чужда, без да изпада в подробности.

„Сянка, моята сянка в тебе стопи се

Сякаш в студено море всичко разби се

Искам, искам ужасно да се измъкна

Искам, искам ужасно и да остана.”

По дух Алекс е авантюрист. Прегръщала е жив тигър, учи психология и мечтае да се занимава с деца. Междувременно намира време да научи пет езика, да ходи на уроци по пиано, да пее и въпреки че има възможността да учи в едни от най-престижните университети в чужбина, избира да остане и да се развива в България, пише в. „Монитор“.


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist

Проект и главна цел: BG16RFOP002-2.089-3718-C01 Подкрепа за малки предприятия с оборот над 500 000 лв. за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19

Бенефициент: ДИ ЕН КЕЙ МЕДИЯ ГРУП ООД

Обща стойност: 50 000 лв., от които 42 500 лв. европейско финансиране и 7 500 лв. национално финансиране.


Начало: 21.03.2022 г.
Край: 21.06.2022 г.