fbpx

Steven Achikor пусна видео към песента си победител в BG MUSIC FESTIVAL

Written by on 15/07/2018

Steven Achikor пусна видео към песента си победител в BG MUSIC FESTIVAL

„Да обичам“ е първият сингъл на Steven Achikor, в който той пее самостоятелно и изцяло на български език. С него изпълнителят спечели наградата за най-добра песен в категорията „Електронна музика“ на тазгодишния BG MUSIC FESTIVAL в град Сандански.
Жанрът на „Да обичам“ е по-различен от тези, с които обикновено свързват Steven, особено след участието му в Х-Factor, където той успява да докосне сърцата на хората с изпълнения на соул музика, както и двете му номинации за най-добър R&B певец за 2016 и 2017 на българските 359 Хип Хоп награди.
Музиката и текстът на „Да обичам“ са дело на Мария Димитрова, а аранжиментът на Боян Ангелов. Днес официално тръгва и видеото към песента, което е дело на Стефан Пеев и е заснето в София и на Седемте Рилски езера – едно от любимите места на Steven Achikor в България.
За новата си песен изпълнителят коментира: „Да обичам“ е първият ми самостоятелен проект и предизвикателство в музикалната ми кариера, което отразява огромното ми желание да пея изцяло на български език. Песента е посветена на любовта – най мощният двигател на емоции в човешките отношения и разказва за изпитанията, през които преминават двама влюбени.“
Steven Achikor е роден в Делта Стейт, Нигерия през 1984 и още в детските си години открива любовта  към музиката. Едва 13-годишен става солист на Госпел хора в Бенин и започва да свири свободно на барабани. Steven продължава да участва в църковните служби, но и следва категоричния съвет на баща си да завърши образование и да има професия, различна от музиката.
Така Steven се дипломира със специалност информатика и през 2015 пристига в България, за да следва бизнес администрация.
Но музиката продължава да бъде неговата страст, което го подтиква да се яви на кастингите за X-Factor 2016, където достига до четвърт финалите. След края на предаването Steven Achikor подписва договор с Вирджиния Рекордс и записва дует с Невена Пейкова (също участник в предишно издание на X -Factor) „Да избягаме“, който влиза в топ 5 за най-слушаните български песни за 2016.
През 2017 Steven започва самостоятелна кариера, реализирайки два проекта: „Bounce“ с рапъра Bu$y и „Shaking it up“ с  DJ Фабрицио Паризи. Номиниран е за най-добър R&B певец за 2016 и 2017 от българските 359 Хип Хоп награди. Понастоящем изпълнителят работи по нов проект заедно с други двама талантливи музиканти – DJ Фабрицио Паризи и Тони Рикев.


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist

Проект и главна цел: BG16RFOP002-2.089-3718-C01 Подкрепа за малки предприятия с оборот над 500 000 лв. за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19

Бенефициент: ДИ ЕН КЕЙ МЕДИЯ ГРУП ООД

Обща стойност: 50 000 лв., от които 42 500 лв. европейско финансиране и 7 500 лв. национално финансиране.


Начало: 21.03.2022 г.
Край: 21.06.2022 г.