fbpx

Графа: Промених приоритетите си заради децата ми

Written by on 28/06/2018

Графа: Промених приоритетите си заради децата ми

“Направих преоценка на приоритетите си през последните години. Преместихме се да живеем сред природата. Разбрах, че имам нужда от повече време с децата ми. Прередих приоритетите си и започнах да ценя повече времето си и да не ощетявам семейството ми заради ангажименти с други хора. Работата ми не намаля, но съм доста по-организиран”, разкри Владимир Ампов – Графа в “На кафе”.

“Надявам се, че успявам да съм пълноценен родител. Най-трудното и отговорно нещо е да бъдеш родител. Особено в ранните детски години, през първите три, е важно как тръгваш към детето си. Стартът трябва да бъде пълноценен”, смята певецът.

“Децата днес са много по-напред в сравнение с нас. Много по-сензитивни са и по-добре с технологиите. Хубаво е родителите да направят баланса и за себе си. Смятам, че книгите са нещо изключително важно и трябва да влязат в живота в ранна детска възраст. Това трява да стане по-естествен начин и да им е интересно. Самото четене развива въображението по друг начин”, убеден е Графа.

“Работя заедно с УНИЦЕФ от доста години и съм част от различни кампании като „Грижа, любов, игра за всяко дете“ и за ранното детско развитие. Хората могат да намерят ценни съвети за отглеждането на децата през първите три години. Това е страхотно, защото няма училище за родители. Понякога те се объркват и не знаят какво да правят, затова са създадени патронажни грижи, които да има помогнат”, разказа популярният български изпълнител.

УНИЦЕФ в България, в партньорство с правителството и гражданското общество, работи по дългосрочни програми за подкрепа на семействата. През 2013 г. УНИЦЕФ и партньори разработиха пилотен модел – Център за майчино и детско здраве в областите Шумен и Сливен, където обучени медицински сестри и акушерки предоставят безплатни домашни посещения на бременни жени и семейства с деца до 3 години. Патронажните сестри предоставят практически насоки за здравето, кърменето и храненето, стимулирането на развитието на децата, както и други въпроси, свързани с позитивното родителство. От началото на програмата, сестрите и акушерките са подкрепили над 11 000 деца и семейства в Шумен и Сливен, или близо 70% от всички момичета и момчета на възраст 0-3 години в двете области.

Кампанията, на която Нова Броудкастинг Груп е медиен партньор, е част от глобалната инициатива на УНИЦЕФ „Ранните моменти са от значение“, която се подкрепя от посланици на добра воля като Дейвид Бекъм, Новак Джокович, Шакира и Пике, Том Брейди и Жизел Бюндхен. В България посланици на кампанията „Грижа, любов, игра за всяко дете“ са Мария Илиева, Влади Ампов – Графа, Славена Вътова, Владо Николов и Гала.

“Децата не бива да се изолират от околния свят и трябва да се възпитават в емпатия и да им се предават ценностите, които са ни предадени на нас от родителите”, смята Графа.


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist

Проект и главна цел: BG16RFOP002-2.089-3718-C01 Подкрепа за малки предприятия с оборот над 500 000 лв. за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19

Бенефициент: ДИ ЕН КЕЙ МЕДИЯ ГРУП ООД

Обща стойност: 50 000 лв., от които 42 500 лв. европейско финансиране и 7 500 лв. национално финансиране.


Начало: 21.03.2022 г.
Край: 21.06.2022 г.