fbpx

Васил Найденов става почетен гражданин на София

Written by on 26/06/2018

Васил Найденов става почетен гражданин на София

Обичаният от три поколения фенове естраден певец Васил Найденов ще получи званието „почетен гражданин на София“ от Столична община.

Предложението изпълнителят на „Телефонна любов“ да бъде отличен по този начин бе отправено в понеделник от Комисията по култура и образование към Столичния общински съвет, а в четвъртък мнението си ще дадат и общинските съветници.

Призив Васко Кеца да стане почетен софианец отправиха от сдружение „София – вечна и свята“ с писмо. В него композиторът и поет Михаил Белчев посочва, че Найденов е „не само талантлив и признат автор и изпълнител, но и изключително отговорно ангажиран с родния си град София“.

По традиция, всички присъдени през годината почетни звания от Столична община се връчват на тържествената сесия на СОС в Деня на София – 17 септември.

Междувременно легендарният певец стана част от второто издание на българо-македонското турне One Love, зад което отново застават продуцентите Иван Хритов и Андрей Арнаудов. То се провежда под формата на фестивал, който е напълно безплатен и с 12-часовап рограма, включваща различни стилове музика, фолклор, детски театър и вокални групи, популярни изпълнители от двете държави, stand up комици и кулинарни презентации.


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist