fbpx

Стивън Ачикор за музиката и участието си в BG Music Festival

Written by on 08/06/2018

Стивън Ачикор за музиката и участието си в BG Music Festival

Кога започна да се занимаваш с музика и кога разбра, че това е твоето призвание?

​Започнах да пея от много ранна възраст госпели в църковния хор на Делта Стейт, където съм роден и след това като тинейджър продължих да свиря на барабани.Цялото ми семейство е музикално и от дете музиката е била винаги моя страст и вдъхновение, отразяващо огрoмната ми любов към Бог.

​Би ли споделил какъв беше за теб форматът X Factor?

X Factor ​беше невероятно изживяване за мен. Особено след като изпях „Облаче ле бяло“. Тогава усетих любовта на хората и осъзнах ,че съм успял да докосна сърцата им. За хубавата песен няма граници, нито пък цветът на кожата е от значение. Това научих във формата.

Какви възможности ти даде музикалното състезание?

​Разбира се, не мога да не спомена, че ​ X Factor ме направи популярен и ме срещна с много хора от музикалната индустрия в България, а това не е никак малко. С някои от участниците станахме добри приятели и продължаваме да бъдем такива и днес.

Ще ни разкажеш ли за песента ти за тазгодишния BG Music Festival?

​Песента, с която участвам във фестивала, се казва „Да обичам“ и в нея за първи път пея изцяло на български. Жанрът й е по-различен от соул и R&B музиката, с които хората обикновено ме свързват. Затова и „Да обичам“ е предизвикателство в музикалната ми кариера – много вълнуващо и много различно от всичко, което съм правил досега.

Какво те вдъхновява да привиш музика?

​Възможността да въздействам на хората. Ако успея да се докосна до душите им и ги накарам да се чувстват по-щастливи и окрилени, съм изпълнил мисията си на изпълнител. Също така вярвам, че всяка песен трябва да носи послание, което ни извисява и ни прави по-добри. Това ми разбиране е свързано с госпела и силната ми вяра в Господ.

Кой е любимият ти музикален жанр?

​Госпелът. Закърмен съм с него. Но също така – R&B, соул и поп.

Би ли ни разказал какви  са бъдещите ти професионални цели и проекти?

​В момента завършвам снимките на видеоклипа към песента „Да обичам“ и същевременно работя по нов проект с двама много талантливи музиканти – Фабрицио Паризи и Антони Рикев, с които сформирахме група, която се казва ​​“Роуминг“. Така че изненадите тепърва предстоят.

Кои български изпълнители харесваш и кои те вдъхновяват?

​Харесвам много от тях. Последно бях на концерт на Белослава. Но безспорно голямо възхищение изпитвам към българския фолклор и към проекти, които го популяризират и представят в нова светлина. Прекрасен пример затова е Sunbeam на Фабрицио Паризи и Белонога.

С кой български изпълнител би искал да направиш дует?

С Графа !

Какво би пожелал на феновете на музиката ти и любителите на български песни?

​Да продължават да слушат и подкрепят хубавата българска музика.​Аз самият уча усилено български и вярвам дълбоко, че най-доброто тепърва предстои. България има хилядолетна история и уникален фолклор,  които оставят чужденците без думи. Бъдете горди и не забравяйте корените си, където и да сте по света!

Едно интервю на Калина Стоянова за jenite.bg


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist

Проект и главна цел: BG16RFOP002-2.089-3718-C01 Подкрепа за малки предприятия с оборот над 500 000 лв. за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19

Бенефициент: ДИ ЕН КЕЙ МЕДИЯ ГРУП ООД

Обща стойност: 50 000 лв., от които 42 500 лв. европейско финансиране и 7 500 лв. национално финансиране.


Начало: 21.03.2022 г.
Край: 21.06.2022 г.