fbpx

Стивън Ачикор: Сандански има страхотен парк и оживена пешеходна зона

Written by on 06/06/2018

Стивън Ачикор: Сандански има страхотен парк и оживена пешеходна зона

Роденият в Делта Стейт, Нигерия, Стивън Ачикор открива страстта към музиката още в детските си години. Неговият музикален живот стартира на 13, когато започва да пее и свири на барабани. По-късно става солист на “госпъл” хор в Бенин. През 2006 г. Стивън се дипломира със специалност информатика и започва работа в Shell, Nigeria. През 2015 г. Стивън Ачикор пристига в България, за да следва бизнес администрация, но музикалните му въждления го отвеждат на кастингите за X-Factor 2016, където достига до четвърт финалите. Представянето му на “лайв” концертите оставя много силна следа с изпълненията му на “ Endless love” и “ Облаче ле бяло”. След края на тв формата Стивън Ачикор подписва договор с Вирджиния Рекордс и записва дуета с Невена Пейкова (също участник в X – Factor) “Да избягаме”, който е в топ 5 за най-слушаните български песни през 2016 г. От 2017-а Стивън започва самостоятелна кариера, реализирайки два проекта: „Bounce“ с рапъра Bu$y и „Shaking it up“ с Фабрицио Паризи. Номиниран е за най-добър R&B певец за 2016 и 2017 от българските 359 Хип Хоп награди.

През 2018 година Стивън записва и продуцира песента „Да обичам“, която изпява изцяло на български език и с която участва във втория BG MUSIC FESTIVAL,  който ще се проведе на 8 и 9 юни в Сандански.

Ето какво разказа той пред VOX64.COM

Какво те накара да започнеш да се занимаваш с музика?

Започнах да пея от много ранна възраст госпели в църковния хор на моя роден град и след това като тинейджър продължих да свиря на барабани. Цялото ми семейство е музикално и от дете музиката е била винаги моя страст и вдъхновение, отразяващо огрoмната ми любов към Бог.

Какви са ти целите за развитие?

Моята цел е да направя хората щастливи с музиката, която изпълнявам и същевременно да успея да предам послания свързани с общочовешките ценности като любовта, вярата в доброто и надеждата, че то винаги побеждава. Искам хората наистина да вярват, че накрая на всеки тунел има светлина и ние никога не бива да се предаваме. За съжаление, много хора в България са изгубили пътя и вярата си. Ще съм безкрайно щастлив, ако успея да сложа усмивка на лицата им. Това е много по-важно за мен от всяка друга награда. Аз самият съм преминал през много трудности и лишения, но никога не съм падал духом. Разбира се тук огромно роля за това е изиграла и вярата ми в Бог.

Какво за теб значи „зелена светлина“?

„Зелена светлина“ е мотото на фестивала тази година и то съдържа много важно послание, а именно да дадем приоритет, да насърчаваме и подкрепяме българската музика с всички възможни средства. Затова и реших да изпея моята песен „Да обичам” изцяло на български език.Възхищавам се на културното богатство и традициите в страната ви. Желанието ми е да говоря свободно български възможно най-скоро и полагам много усилия в тази насока.

Разкажи ни най-щурото преживяване от детството…

Цялото ми детство е интересна история. Представете си да бъдете най-малкото от 10 деца в семейството. Но може би най-интересното и знаково преживяване беше, когато за първи път усетих присъствието на Бог. Играехме на брега на реката близо до родната ми къща и – унесен в игрите, не усетих как паднах в нея и течението ме отнесе. Опитвах се безуспешно да се върна към брега, но силите ми ме напускаха, а течението беше все по-силно и безпощадно. Изобщо не можех да плувам добре, бях съвсем сам и изпитвах нечовешки страх. Другите деца много по-малки от мен не успяха да намерят помощ по това време на деня и бях сигурен, че това ще бъде краят. Тогава започнах да се моля на Бог, извиках името му на глас и обещах да съм му верен и да му служа до края на дните ми на тази земя. И  точно тогава, когато гърлото ми вече се бе напълнило с вода, изведнъж се появи друго течение, което повдигна тялото ми със страшна сила и ме върна на брега за секунди. Нито едно от децата не успя да обясни какво ме върна на брега толкова бързо и обратно на течението на реката.  Настръхвам при този спомен и в момента, като не спирам да съм благодарен на Господ за това и до днес.

Как си представяш фестивала в Сандански?

Сигурен съм, че ще бъде страхотно събитие, посетено от много хора. Имам приятели в Сандански, които ми казаха, че целият град е облепен с плакати, промотиращи фестивала, и че всеки го очаква с нетърпение в града. От друга страна е страхотно, че се случват такива фестивали, които да популяризират българската музика и не на последно място – имиджа на Сандански като културен хъб.

Бил ли си до сега в гр. Сандански, ако не си – какво си чувал за града?

Бил съм няколко пъти в Сандански и харесвам града изключително много заради  прекрасния му парк и пешеходна зона, които са красиви и оживени особено през лятото. Също така знам, че Сандански има минерални извори и благоприятен климат, които го правят много атрактивен за туризъм и лечение.

Препечатано с любезното позволение на


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist

Проект и главна цел: BG16RFOP002-2.089-3718-C01 Подкрепа за малки предприятия с оборот над 500 000 лв. за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19

Бенефициент: ДИ ЕН КЕЙ МЕДИЯ ГРУП ООД

Обща стойност: 50 000 лв., от които 42 500 лв. европейско финансиране и 7 500 лв. национално финансиране.


Начало: 21.03.2022 г.
Край: 21.06.2022 г.