fbpx

 TraYan: Не трябва да има ограничения нито в музиката, нито в живота

Written by on 01/06/2018

 TraYan: Не трябва да има ограничения нито в музиката, нито в живота

TraYan (Траян Костов) е свързан с музиката от детските си години. Влиза в Музикалното училище в София, а през 2014-а е финалист в Х Фактор и става един от любимците на публиката.

След формата прави солова кариера като залага основно на авторска музика и се самопродуцира. Работи с най-различни музиканти и не иска да се ограничава в определен стил.

Напоследък TraYan промени драстично своята визия и е категоричен, че не бива да се поставя в рамки.

„Има промяна и в стила ми. Аз никога не съм се ограничавал в стил. Деля музиката на хубава и на такава, която не ми харесва. В момента правя  R&B, не хип-хоп.  Опитвам се да правя рап текстове с пеене, нещо такова. Надявам се да ми се получава още по-добре занапред“ – казва изпълнителят при гостуването си в „Открит микрофон“ на Signal.bg.

За последните си проекти TraYan работи в тандем с Искрен Тончев – Искрата. Двамата правят и песента, с която ще се представи на BG MUSIC FESTIVAL 2018 в Сандански – „На дивана“. За себе си казва, че е един от най-различните участници, а песента му е много яка.

„Песента не е с някакво кой знае какво послания. Тя е за това, че в днешно време повечето момичета гледат повърхностно на нещата. Затова и в клипа исках да покажа, че не всичко е външната красота. Ще представя песента на фестивала в Сандански. Искам да кажа, че съм изключително изненадан от целия фестивал – от хората, които участват, и от самия екип. Има много стилове , много различен фестивал.  Аз съм участвал на фестивал, печелил съм две Гран прита. Като цяло съм запознат с фестивалите. Очаквам да бъде много готино – само млади хора, само познати. Миналата година бях гледал фестивала и според мен тази година ще е много, много по-силен“ – сподели музикантът пред водещата Емилия Стоянова.

Певецът открито говори за това какво дава и какво отнема участието в музикален риалити формат. Той не крие, че както по време на шоуто, така и след това артистът е изправен пред много изпитания, за да успее в шоубизнеса.

Против стереотипите и ограниченията е и подчертава: „Хората постоянно си слагат ограничения – сега обществото какво ще каже за мен. Човек трябва да е напълно свободен, а хората все ще си говорят…“

Вижте интервюто с TraYan в „Открит микрофон“

 

 


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist

Проект и главна цел: BG16RFOP002-2.089-3718-C01 Подкрепа за малки предприятия с оборот над 500 000 лв. за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19

Бенефициент: ДИ ЕН КЕЙ МЕДИЯ ГРУП ООД

Обща стойност: 50 000 лв., от които 42 500 лв. европейско финансиране и 7 500 лв. национално финансиране.


Начало: 21.03.2022 г.
Край: 21.06.2022 г.