fbpx

DIASS: „CAGELESS BIRD“ е много специално парче за мен!

Written by on 10/05/2018

DIASS: „CAGELESS BIRD“ е много специално парче за мен!

„Новото парче „CAGELESS BIRD“, което направихме с DIVA VOCAL специално за BG MUSIC FESTIVAL, и което бе селектирано сред общо 132 песни, е в категория „електронна музика“, и е много специално за мен“. Това призна пред Канал 3 топ диджеят. И разказа: „От една страна, много исках да се явя на BG MUSIC FESTIVAL, а от дуга нямах време да го обмислям подробно. Но направих основата му за един ден и го изпратих на DIVA. Тя се включи, като допълни текста, така че парчето ни е общо. Получи се много дийп, то има много смислено послание. Двамата с нея имаме много общи проекти и тепърва планираме доста общи уникални неща.“

За конкуренцията си на фестивала DIASS смята, че имаме талантливи музиканти и артисти, но ни е нужно и еврониво, каквото именно се постига с младите изпълнители и автори. „Искам да подчертая, че тази година регламентът допуска четири музикални стила: рок, поп, рап/R&B и електорнна музика“, каза още той.

По отношение на стиловите си пристрастия откъм подстилове топ диджеят разказа, че въпреки промяната им през годините, в крайна сметка с ръка на сърце може да каже, че следва усещанията си. „Наблюдавам всички трендове, опитвал съм много нови неща, но за мен истинският и правилния път е да слушаш самия себе си, вътрешния си глас. И смятам, че това е валидно за всички видове изкуство“, уточни той. И допълни: „Старая се винаги музиката ми да има послания, да е дийп и трипи“.

Що се отнася до често използваните от него български фолклорни мотиви в парчетата му, Пламен (каквото е истинското му име) заяви, че се е върнал към тези си предпочитания, защото са му близки, а адекватно представения фолклор носи познания за страната, от която произхожда, и разнася славата й в цял свят.

За съветите на баща си – небезизвестния диджей Теди Джорджо, DIASS разказа, че не винаги ги приема, а отсява само тези, които прецени, че са подходящи за него, макар да уважава всички тях. Електронната музика пък се оказала първата и вечна любов на младия, но вече световноизвестен диджей. Той обича да се учи, да експериментира и да избира най-доброто за себе си.

А когато ходи на партита, DIASS оценява отстрани как домакините се справят със събитието откъм осветление, озвучаване и организация. За участието си в две новогодишни партита в руската столица Москва Пламен разказа, че хората се забвляват изклчително много с музика на живо. „Нашата сцена и аудитория не са по-зле, напротив – забелязвам пробуждане у младежите, които слушат повече жива музика, четат повече книги, излизат сред природата“, доволен е той.

DIASS се готви и за поредното грандиозно събитие, в което участва: на 20 май в Ибиса той ще пуска на небезизвестните неделни партита ACID SUNDAYS. В Лас Далиас той ще участва с още двама брутални артисти – Unders & Be Svendsen. Иначе цялото лято на известния музикат е плътно ангажирано с участия и концерти. Много работа, която той смята за удоволствие, не го изморява, а напротив – зарежда го с повече енергия. „А когато публиката е доволна, а партито успешно, няма по-голяма награда за мен!“, категоричен е той.


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist

Проект и главна цел: BG16RFOP002-2.089-3718-C01 Подкрепа за малки предприятия с оборот над 500 000 лв. за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19

Бенефициент: ДИ ЕН КЕЙ МЕДИЯ ГРУП ООД

Обща стойност: 50 000 лв., от които 42 500 лв. европейско финансиране и 7 500 лв. национално финансиране.


Начало: 21.03.2022 г.
Край: 21.06.2022 г.