fbpx

Димо от P.I.F. се връща към първата си любов – театъра!

Written by on 26/04/2018

Димо от P.I.F. се връща към първата си любов – театъра!

Димо от P.I.F. се връща към първата си любов – театъра!

Вокалистът на група P.I.F. Димо винаги е бил един от най-нестандартните творци на българска сцена. Затова не е никаква изненада, че полетът на мисълта му поема в съвсем нова посока -театъра. Въпреки, че Димо е завършил НАТФИЗ с „Актьорско майсторство за куклен театър“, през годините основно се занимава с музика.

Е, дойде време да се завърне и към първата си любов, но отново по нестандартен начин, пише „Монитор“. Димо поставя авторския си спектакъл „Кой събира сутрин звездите?“ за пръв път на 12 май на камерната сцена на „Славянска беседа“.

Това ще е първата постановка, изиграна само от музиканти. Сюжетът разказва живота на самия Димо, а по сценария освен него се е трудила и актрисата и драматург Здрава Каменова. Режисьор на спектакъла е Мария Банова, а музиката и аранжиментите съвсем естествено са дело на P.I.F.

Седмици преди да се изправят пред театралното предизвикателство Димо Стоянов (вокали), Иван Велков (китара), Мартин Профиров (барабани) и Юрий Божинов (бас), пускат най-новата си песен, наречена „О!“.


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist

Проект и главна цел: BG16RFOP002-2.089-3718-C01 Подкрепа за малки предприятия с оборот над 500 000 лв. за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19

Бенефициент: ДИ ЕН КЕЙ МЕДИЯ ГРУП ООД

Обща стойност: 50 000 лв., от които 42 500 лв. европейско финансиране и 7 500 лв. национално финансиране.


Начало: 21.03.2022 г.
Край: 21.06.2022 г.