fbpx

Мишо Йосифов и Вера Шандел в нов проект – BG VINTAGE

Written by on 23/04/2018

Мишо Йосифов и Вера Шандел в нов проект – BG VINTAGE

Мишо Йосифов и Вера Шандел в нов проект – BG VINTAGE

Популярната изпълнителка от триото Sentimental Swingers, Вера Шандел, и един от най-добрите български музиканти Михаил Йосифов, започват съвместния си проект BG VINTAGE с концерт-спектакъл на 23-ти май от 19.30ч. в City Mark Art Center.

Проектът BG VINTAGE има за цел да възроди красотата на българската музика, създадена в периода 30-те – 90-те години на 20-век, по нов и модерен начин, и да я обогати със специално създадена авторска музика, в стилистиката на винтидж културата.

BG VINTAGE е съвременното и елегантно лице на българската музика, здраво стъпило на най-добрите музикални примери от миналото. Това е музикален продукт с високо качество, който обединява минало, настояще и бъдеще, и свързва няколко поколения професионални музиканти (утвърдени и съвсем млади, тепърва изгряващи) и публика от различни поколения – благодарение на репертоара си – достъпен и атрактивен както за млади, така и за по-възрастни.

Това е и естествената последваща творческа и професионална стъпка за екипа на проекта – Михаил Йосифов, Вера Шандел и Елисавета Петрушева, които от години работят за популяризирането на красивата музика и на винтидж културата в България. Това са хората, които стоят зад създаването и развитието на първото вокално женско суинг трио у нас –  Sentimental Swingers,  зад концерта SWING-ирай България, Салон на изкуствата през 2012, зад големия концерт-спектакъл Life Is An Eternal Swing, зала 1 на НДК, Киномания, 2015, и зад поредица от интимни и по-мащабни срещи на българската публика с музиката от златните години на суинга.

На 23-ти май на сцената ще се качат изключително талантливи млади музиканти, чиято енергия завладява сетивата: Велека Цанкова, Ганиела Ганева, Ицо Любенов (вокали), Момчил Косев (вокал и китара), Иван Йорданов (саксофон), Исак Бенбасат (пиано), Светлин Стайков (бас), Виктор Викторов (барабани). До тях ще застане небезизвестния тромбонист Велислав Стоянов и цялото водено от Михаил Йосифов (тромпет и диригент).

 

 


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist

Проект и главна цел: BG16RFOP002-2.089-3718-C01 Подкрепа за малки предприятия с оборот над 500 000 лв. за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19

Бенефициент: ДИ ЕН КЕЙ МЕДИЯ ГРУП ООД

Обща стойност: 50 000 лв., от които 42 500 лв. европейско финансиране и 7 500 лв. национално финансиране.


Начало: 21.03.2022 г.
Край: 21.06.2022 г.