fbpx

The Beatles вдъхновили Дидо от D2, припявал песните им и без да знае английски

Written by on 16/04/2018

The Beatles вдъхновили Дидо от D2, припявал песните им и без да знае английски

The Beatles вдъхновили Дидо от D2, припявал песните им и без да знае английски

Да припява на песни на The Beatles на шестгодишна възраст, макар че не знае английски – това Деян Каменов-Дидо определя като първата си музикална любов.

„Нашите въртяха нонстоп един от техните албуми на касетка и аз без да знам английски, но по слух и чисто фонетично запомнях текстовете. Това е групата, която ме вдъхнови да сменя катеренето по дърветата с уроци по китара“, призна вокалистът на D2 в рубриката MusicMondayMotivation на сдружението за колективно управление на сродни права в музиката Профон.

В тийнейджърските си години Дидо се обърнал към песните на The Doors, които от своя страна пък го вдъхновили да направи и първата си училищна банда. „После започнах смело да експериментирам със себе си – от ефекта на различните видове алкохоли до местата, на които се събуждах. Именно фактът, че изживях този щур период като тийнейджър, ми подейства супер освобождаващо и днес не са ми нужни други стимуланти освен музиката и любовта, за да се чувствам щастлив“, уточнява още Каменов, когото по-паметливите зрители помнят още от ерата на Star Academy.

Междувременно само преди месец излезе новата песен на D2 – „Егоист“. По нея групата работи съвместно с Руши Виденлиев, който е автор на текста, и Ивайло „Нойзи“ Цветков. Видеото, което събра кадри от любовния концерт на рок бандата на 14 февруари, е дело на Алекс Борназ.


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist

Проект и главна цел: BG16RFOP002-2.089-3718-C01 Подкрепа за малки предприятия с оборот над 500 000 лв. за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19

Бенефициент: ДИ ЕН КЕЙ МЕДИЯ ГРУП ООД

Обща стойност: 50 000 лв., от които 42 500 лв. европейско финансиране и 7 500 лв. национално финансиране.


Начало: 21.03.2022 г.
Край: 21.06.2022 г.