fbpx

MIRY търси вътрешната си свобода с рецитирана поезия

Written by on 11/04/2018

MIRY търси вътрешната си свобода с рецитирана поезия

MIRY търси вътрешната си свобода с рецитирана поезия

Темата за борбата с вътрешните демони и възможността за свободата на духа намира продължение в новото музикално предизвикателство на Мирян Костадинов –  MIRY.

Само няколко седмици след официалната премиера на клипа и песента „Inner Demons“, един от най-обещаващите български изпълнители прави своя реплика към тях с една оригинална и рядко използвана у нас музикална форма – „spoken word“.

Какво се крие зад жанра „spoken word“ – това е и поезия със сила, а също и официална категория в наградите „Грами“, която се връчва за поезия, аудио книги и оригинални истории. „Spoken word“ e изпълнителско изкуство, което се основава на думи и се фокусира върху естетиката на словото и интонацията, както и върху модулацията/флексията на гласа. Това е „убежище“;, което включва всякакъв вид рецитирана поезия, включително хип-хоп, джаз поезия, поетични импровизации, традиционни поетични четения и дори комедийни монолози и проза.

В своята рецитирана поезия, Мирян Костадинов – MIRY отново търси отговор на въпроса за вътрешната свобода: „;Ние не вярваме, че притежаваме необходимите качествата за успех, а всъщност всеки един от нас има капацитета да постигне всичко, за което мечтае, стига да осъзнае правилния път и да има вяра в собствените си сили, да предизвика себе си и да скъса с предубежденията си. Защото промяната е вътре в нас!“, убеден е MIRY.

Да доведеш себе си до свободата на мислите, да успееш да се освободиш от предубежденията и изпепеляването на всичко, което те държи закотвен в реалността, да знаеш, че можеш да промениш реалността, стига да вярваш в себе си.

Да преобразуваш отрицанието в  положителна сила, която да използваш като катализатор за постигане на целите си – това са темите в новото spoken word изпълнение на МIRY, което можете да чуете и видите тук:


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist

Проект и главна цел: BG16RFOP002-2.089-3718-C01 Подкрепа за малки предприятия с оборот над 500 000 лв. за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19

Бенефициент: ДИ ЕН КЕЙ МЕДИЯ ГРУП ООД

Обща стойност: 50 000 лв., от които 42 500 лв. европейско финансиране и 7 500 лв. национално финансиране.


Начало: 21.03.2022 г.
Край: 21.06.2022 г.