fbpx

 Gravity Co. се връщат на сцена!

Written by on 04/04/2018

 Gravity Co. се връщат на сцена!

 Gravity Co. се връщат на сцена!

Gravity Co. се завръщат на сцена! С тях и надеждата за нова качествена българска музика на световно ниво. Отсъствието им отвори ниша, която през годините никой не успя да запълни. Дори самите те, при опита си да творят с друг вокал. Липсата на медения глас на Явор Захариев беше твърде осезателно. И след като ценителите почти се бяха отказали да чакат завръщането на доброто момче с лоши проблеми, бандата пусна благата вест: „Официално обявяваме, че GRAVITY CO. активизира дейността си. Подготвяме няколко концерта до края на годината, които ще бъдат обявени съвсем скоро. Ще се радваме да се виждаме все по-често на живо. Първият ни лайв ще бъде на 9 юни в Sofia Live Club“. И колелото се завъртя отново с пълна сила.

Всичко следва обаче строгата логика на жаждата за качество в и без това тесни ни пазар, и носталгията по онова чудно свободно време, когато се раждаше новата българска музика, пише „Монитор“. Както преди години, така и преди два месеца Gravity Co. с Явор разпродадоха уж единичното си събиране на сцена само от уста на уста без никаква реклама и шум. Обявиха втора дата за края на февруари 2018 и нея пак така разпродадоха.

Това може би е дало криле на Петър Съмналиев, Иво Чалъков и Стефан Попов да скочат за втори път в дълбокото заедно с Явор –  щипката магия в музиката им. А на вокалиста това му е жизнено необходимо, като въздуха и водата.

Последните три години Захариев прекара на едно трудно място, на което се срещна в битка с най-големите си демони – наркокомуна в Хърватска.

Върна се към едно старо и забравено занимание – готвенето (Явор е завършил гимназия за кулинари), но не в ресторант, а за зависимите си събратя. Процесът на лечение на фронтмена на Gravity Co продължава и сега под формата на консултации с психолози. „Това е проблем за цял живот, винаги има една червена лампа, която свети. Борбата ще продължи до края на живота ми и не мисля да се отказвам“, сподели преди време за interview.to Явор. Решението да потърси помощ взима след като сестрите му в прав текст му заявяват „Не искаме да те погребем“. „Наркотиците те завличат, потапят те в безсмислие, в нехайство, отричат те от всичко, което обичаш и от всичко, на което си способен. Те стават твоя приоритет номер едно. Тежко е, но не е непреборимо, стига да искаш. В Хърватска се запознах с хора, минали през много по-тежки неща, и бяха истински пример за мен. Дадоха ми много смелост“, изповяда се Захариев. Но съвсем ясно вижда как музиката му помага в новия живот. Преди да излезе на февруарските концерти беше споделил, че се страхува за завръщането си на сцена, но не за формата си, а заради срещата с публиката, чиято любов е пренебрегвал през годините, оставяйки наркотиците да говорят вместо него.

Освен по предстоящите концерти, които стартират на 9 юни в София, и репетициите с тях, момчетата плахо започват да пишат и нова музика. Вече е изкристализирало поне едно ново парче, което жадно чакаме от години. Чакаме да си припомним защо Gravity Co. бяха първите българи, които MTV завъртя, защо бяха постоянно присъствие по европейски фестивали, защо бяха избрани да свирят на Европейското по футбол през 2008-а, и защо звучаха толкова Небългарски, че БГ Радио години наред отказваше да ги върти.


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist

Проект и главна цел: BG16RFOP002-2.089-3718-C01 Подкрепа за малки предприятия с оборот над 500 000 лв. за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19

Бенефициент: ДИ ЕН КЕЙ МЕДИЯ ГРУП ООД

Обща стойност: 50 000 лв., от които 42 500 лв. европейско финансиране и 7 500 лв. национално финансиране.


Начало: 21.03.2022 г.
Край: 21.06.2022 г.