fbpx

Back to the Unity за десети път ще обедини българската хип хоп сцена

Written by on 31/01/2018

Back to the Unity за десети път ще обедини българската хип хоп сцена

Превърналото се в градска класика събитие Back to the Unity се завръща с юбилейното си десето издание. То ще се проведе под надслов Traditions, а организаторите отново са обещали традиционно на една сцена да съберат най-големите имена на българската рап и хип хоп сцена. Изпълнителите тази година са над 30 емсита и диджеи, а мястото на срещата е столичният клуб Mixtape 5 на 9 февруари

Традициите неслучайно са основната тема партито, където феновете ще могат да чуят както „класици“ като Нокаут и DIS, актуални изпълнители като Secta, So called crew, Logo5 и F.O., така и бъдещето на рапа в лицето на младите 5O`Clock, MishMash, Tahoma и SplitKid.

„Идеята на Back to the Unity винаги е била да се съберем на едно място всички фенове и изпълнители и просто да се забавляваме. Това вече все по-рядко се случва на големи партита, така че това е един готин повод да се видим със „себеподобните“. Постепенно остаряхме и поколенията се смениха, така че започнахме да даваме път и на младите и така това се превърна в една страхотна традиция“, обяснява Филип Петров, познат като Negy от FARS, който е основен двигател на проекта от самото му начало.

Стартът на Back to the Unity е поставен преди почти 12 години в един изоставен завод в Борово, когато няколко групи и изпълнители се събират за първи път на „доста аматьорски начала“, както те самите казват, и решават да организират първото по това време подобно мероприятие. С времето идеята се разраства и увлича още повече хора, а вече има култов статус сред младите. Целта му продължава да е по-скоро идеална, отколкото комерсиална и за това говорят цените на билетите, които са между 10 и 20 лева.

На страницата на събитието във фейсбук всеки ден се разиграват по няколко игри за пропуски, тениски и куп други награди, защото Negy смята, че е „трябва не само да се взима, но и да се дава“. Който иска да присъства на събитието, може да си осигури билет онлайн или на някоя от касите на bilet.bg, но е по-добре да побърза, защото традицията повелява, че празно място в голямата зала на Mixtape 5 няма да остане.


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist

Проект и главна цел: BG16RFOP002-2.089-3718-C01 Подкрепа за малки предприятия с оборот над 500 000 лв. за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19

Бенефициент: ДИ ЕН КЕЙ МЕДИЯ ГРУП ООД

Обща стойност: 50 000 лв., от които 42 500 лв. европейско финансиране и 7 500 лв. национално финансиране.


Начало: 21.03.2022 г.
Край: 21.06.2022 г.