fbpx

Ангажименти умориха Васил Найденов, подарява си почивка навръх 31-ви

Written by on 28/12/2017

Ангажименти умориха Васил Найденов, подарява си почивка навръх 31-ви

Обичаният от три поколения фенове Васил Найденов няма да работи навръх Нова година. Големият певец ще си позволи лукса да почива след изключително натоварения декември, в който на седмица е поемал поне по четири участия, някои от които по две в един ден.

„Нали се сещате какво значи това за мен  –  да пея поне пет часа и да скачам като луд на 67 години. Пътувах много последния месец, може би дори прекалено дори за работохолик като мен, и на 31-ви ще си остана у дома“, казва за „Монитор“ легендата на българската музика.

Той не си пожелава за новата година голям концерт в „Арена Армеец“.

„Не отказвам подобна идея категорично, но за какво ми е? На кого и какво ще докажа с такъв концерт  –  на журналистите ли, на съкварталците си ли, на колегите? Аз доказвам кой съм всяка вечер пред пълни зали. Дали пея в Лондон или в Каспичан за мен е все едно, раздавам се емоционално по един и същи начин. Такива прояви са за някои хора, които работят пет пъти в годината и правят такъв концерт за Коледа, с коктейл за медиите. Дали ще съм в зала, пиано бар или кръчма, при мен винаги е пълно, хората пеят с пълно гърло и да не звучи много арогантно, но често има такива, дето идват и ми целуват ръка. За мен това е по-скъпо от всяко друго признание. Всичко останало  –  арени, и т.н, е нещо пет пъти напудрено и не е гаранция, че в музикално отношение ще бъде издържано. Особено като ниво на звука.“, споделя Найденов.

По същата логика наскоро той отказал на издателство и да събере историята си в биография. Оказа се, че това му е практика от близо десетилетие. „Хората ми знаят и кътните зъби, виждате и с вас колко лични неща споделям  –  какво толкова имам да казвам още? Каква книга, какви щуротии, кому е нужно  –  за да изкара някой едни пари… Или да си направя на финала восъчна фигура и да изляза с нея на сцената, както направиха някои наскоро. Аз тая слава съм я изпитал, отдавна съм ги надживял тия амбиции“, категоричен е Кеца.


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist