fbpx

Български етно-хаус проект покори Ибиса

Written by on 16/11/2017

Български етно-хаус проект покори Ибиса

Българският етно-хаус проект „Sunbeams“ покори Ибиса. Вече е факт видеото към песента, дело на народната певица Гергана Димитрова a.k.a Белонога и тандемът диджеи и продуценти Фабрицио Паризи и Мирослав Янев  –  MiYan.

Четириминутното видео, което събира най-красивите кътчета на България е дело на младия режисьор Красимира Дамянова, която е и продуцент на парчето.

Красимира Дамянова в момента е студент по режисура в НАТФИЗ, а видеото на „Sunbeams“ всъщност нейна курсова работа, която прераства в много повече. „Това за мен е и първи професионален проект като продуцент и режисьор, може би и затова реших да дам шанс и на други, които имат желание да се развиват в тази сфера да направят заедно с мен своя дебют с този проект“, допълва Красимира.

Още преди излизането на видеото клубовете в Ибиса и Истанбул завъртяха с голям успех „Sunbeams“. От аудио премиерата на песента на 1 ноември тя е слушана близо 14.000 пъти само в музикалната платформа Soundcloud, главно от потребители в САЩ, Канада и Западна Европа.

„Аз и партньорът ми MiYan (Мирослав Янев) решихме да създадем изцяло нова песен използвайки само един вокално изпят куплет от „Полет“. Затова и името се промени на „Sunbeams“, вдъхновено от текста, написан от Белонога: Слънце грее малеле/ На небо мале ле/ Като ми грее малеле/ Двори ми огрява“, разказва DJ Фабрицио Паризи.


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist

Проект и главна цел: BG16RFOP002-2.089-3718-C01 Подкрепа за малки предприятия с оборот над 500 000 лв. за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19

Бенефициент: ДИ ЕН КЕЙ МЕДИЯ ГРУП ООД

Обща стойност: 50 000 лв., от които 42 500 лв. европейско финансиране и 7 500 лв. национално финансиране.


Начало: 21.03.2022 г.
Край: 21.06.2022 г.