fbpx

„Музикаутор“ отпуска 240 000 лв. на БГ творци

Written by on 29/09/2017

„Музикаутор“ отпуска 240 000 лв. на БГ творци

Културният фонд на сдружението за колективно управление на авторски права „Музикаутор“ ще отпусне около 240 хиляди лева в подкрепа на българските артисти.

Преди броени дни приключи проверката на техническите условия, на които следва да бъдат одобрени 122 от кандидатстващите проекти. За целта е сформирано 9-членно жури в състав Антон Иванов  –  Чембъра, Васил Гюров, Георги Андреев, Пейо Пеев, Петър Дундаков, Петър Цанков, Стефан Драгостинов, Филип Александров и представители на компанията „Орфей Дика Мюзик Пъблишинг“.

Към този момент е приключила проверката на техническите условия, на които следва да отговарят кандидатстващите проекти. А ето и кои са те:

съответствие с целите на фонда;

къде и по какъв начин ще се разпространява/т произведението/ията;

как произведението/ията ще добие/ят популярност;

с какво проектът ще благоприятства развитието на българското културно наследство и творчество в дългосрочен план;

Целта на Културния фонд на Музикаутор е да насърчава българските творци в създаването на музика.

„Съхраняването на българския език и насърчаването на творците е политика, която трябва да бъде припозната от държавата. Творческите и културни индустрии имат потенциал не само в Европа, но и в България. Надяваме се Министерство на културата скоро да „разблокира“ 14-те основания, предвидени в закона, за генериране на средства в Национален фонд „Култура“ и той също да се превърне във фактор за развитие“, посочват от „Музикаутор“, като същите отделиха малко над 370 хиляди лева за всички сфери на изкуството миналата година.

Споделяме с вас и вече провелата се срещата по повод Меморандума за сътрудничество между Музикаутор и Община Сандански това лято.


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist

Проект и главна цел: BG16RFOP002-2.089-3718-C01 Подкрепа за малки предприятия с оборот над 500 000 лв. за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19

Бенефициент: ДИ ЕН КЕЙ МЕДИЯ ГРУП ООД

Обща стойност: 50 000 лв., от които 42 500 лв. европейско финансиране и 7 500 лв. национално финансиране.


Начало: 21.03.2022 г.
Край: 21.06.2022 г.