fbpx

НАЙ-ГОЛEМИЯТ МЕЖДУНАРОДЕН ФЕСТИВАЛ В ПОДКРЕПА НА БЪЛГАРСКАТА ПОП И РОК МУЗИКА „СОФИЯ 2017“

Written by on 21/09/2017

НАЙ-ГОЛEМИЯТ МЕЖДУНАРОДЕН ФЕСТИВАЛ В ПОДКРЕПА НА БЪЛГАРСКАТА ПОП И РОК МУЗИКА „СОФИЯ 2017“

По случай празника на Столицата В Зала 1 на НДК се проведе изданието на Международният фестивал за поп и рок музика „София 2017“. Събитието е част от Календара на културните събития на Столична община и Културната програма на Министерството на културата за 2017 год.

Пъстрото жури от доказани композитори и поети и представители на медиите, гласуваше на живо пред публиката и изпълнителите.

Домакините на Събитието  –  Наско от БГ радио и Карина Караньотова от БНТ, подгряваха публиката и поддържаха доброто настроение.

Песента на Публиката се избира от зрителите, слушателите и публиката в залата. Средствата се предават в полза на Националната благотворителна кампания „Нека бъдем по-добри“.

Фестивалът за нова поп и рок песен се провежда се в две категории: Конкурс за нова българска поп и рок песен и Международен конкурс за изпълнители. Събитието се организира от Спринт Продакшън със съдействието на Министерството на културата, Столична община, Българската национална телевизия, Artvoices и с подкрепата на Музикаутор, Профон и партньорски организации.

В Международният конкурс за изпълнители Голяма награда получи Eleonora Vecchio (Италия), Първа награда бе присъдена на Saribek Sargsyan (Армения), Втора награда се подели между Gabriel Linares (Венецуела) и Vladislav Cojocaru (Молдова). Третата награда получи представителя на България – Златка Кантарджиева.

В Гала вечерта на Международният фестивал за поп и рок музика София участваха още дует WELL, група Хоризонт, Галя Георгиева и Валерия Войкова.

1-а награда в Конкурса за нова българска поп и рок песен, получи песента: „Няма как“ по музика на Петър Георгиев (Пешето), текст: Александър Петров, аранжимент: Асен Драгнев и Петър Георгиев, в изпълнение на Роберта. Наградата връчи Албена Атанасова  –  заместник кмет на Столична община.

2-а награда спечели песента „Банален случай“, по музика и аранжимент: Тенко Славов, текст: Александър Петров в изпълнение: Александър Атанасов. Наградата връчи Калин Вельов  –  заместник председател на Българска музикална асоциация.

3-о място бе присъдено на песента: „Изгубен рай“, по музика, текст и аранжимент: Тони Георгиев, в изпълнение: Петя Буюклиева и Тони Георгиев. Наградата връчи Живка Новкова  –  общински съветник в СОС.

Беше връчена и Специална Награда на Медиите, избрана от Фестивално жури с представители на медиите на песента „Няма как“ в изпълнение на Роберта. Наградата връчи Петър Митрев (в-к Галерия). Песента „Няма как“ получи и Специалната награда на Фестивала на името на рок легендата Петър Гюзелев, а наградата връчи съпругата на Гюзелев  –  Ефросина Гюзелева.

Специалната награда за Принос в българската музика се присъди на певицата Богдана Карадочева. Наградата връчи Ясен Козев  –  председател на Музикаутор.

Конкурсът ще се излъчи на 22 септември от 15:00 по БНТ.

Гласуването за Песен на Публиката продължава до 15 октомври 2017, когато ще се излъчи и Гала вечерта на Фестивала по БНТ. Песента на Публиката ще се обяви същият ден в Централната информационна емисия „По света и у нас“ по БНТ.


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist

Проект и главна цел: BG16RFOP002-2.089-3718-C01 Подкрепа за малки предприятия с оборот над 500 000 лв. за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19

Бенефициент: ДИ ЕН КЕЙ МЕДИЯ ГРУП ООД

Обща стойност: 50 000 лв., от които 42 500 лв. европейско финансиране и 7 500 лв. национално финансиране.


Начало: 21.03.2022 г.
Край: 21.06.2022 г.