fbpx

Община Петрич с трескава подготовка за Международния фестивал „Златен Кестен“

Написано от от 03/10/2016

Община Петрич с трескава подготовка за Международния фестивал „Златен Кестен“

За 22-ра поредна година община Петрич ще събере всички жители на града с грандиозен конкурс-спектакъл по повод Международния фестивал „Златен кестен“ 2016.

На 7 и 8 октомври, под патронажа на кмета на общината г-н Димитър Бръчков, фестивалът ще даде възможност на млади изпълнители да покажат своя талант и вокални възможности. Събитието е с конкурсен характер и ще оценява авторски песни в областта на популярния поп и рок жанр.

В конкурса за нова песен, участниците могат да представят песни, създадени през настоящата (2016 г.) или изминалата година. Журито ще оценява музика, аранжимент, текст, изпълнение и сценично поведение. .Според регламента, авторите на текст, музика и аранжимент ще могат да участват в конкурсната част с не повече от две свои творби.

Фестивалът e с начален час от 19:30 часа и ще протече в рамките на две вечери. На 07 октомври (петък), ще се проведе конкурсната вечер, а същинското награждаване ще бъде в събота  –  08 октомври.

Наградите, предвидени от организаторите са:

Награда на кмета на община Петрич

1-о място  –  1000 лева

2-р място  –  700 лева

3-о място  –  500 лева

Повече информация относно регламента за участие можете да намерите на интрнет страницата на Община Петрич и Народно читалище „Братя Миладинови  –  1914“  –  организатори на мероприятието.

Кои ще бъдат специалните гости на фестивала и какво още да очакваме, ще разберете в следващия материал. .

 


Коментари

Отговор

Вашият email няма да бъде публикуван.Полетата маркирани с * са задължителни


Продължи да четеш

BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track
TITLE
ARTIST