fbpx

Богдана Карадочева: Можех да бъда една от звездите на Франция

Written by on 30/09/2016

Богдана Карадочева: Можех да бъда една от звездите на Франция

Песните на Богдана Карадочева носят огромно удоволствие, но срещите с нея са още по-бълнуващи. Знаменитата певица винаги има какво интересно да разкаже, а от думите и могат да бъдат извлечени много поуки.

Всичко у нея издава голяма класа и аристократичност  –  потомка е на славен столичен род, в който добрите обноски и уважението към традициите са били нещо напълно естествено. Богдана е носителка на не една награди, сред които и тази на „Златен Орфей“.

В момента изпълнителката на „Дано“, „Остаряваме бавно“, „Иване, Иване“, „Безнадежден случай“ и още много други, се е отдала на грижата за своите внуци. Настинка я спира да пее на благотворителния концерт на 21 септември за събиране на средства за изграждане на паметник на великия Емил Димитров в родния му град Плевен.

На въпроса дали в трудни моменти съжалява, че е останала да живее в България, е категорична:

„Никога не съм съжалявала, Винаги съм се връщала отново и отново. Обичам родината си, София, улицата си… Напоследък обаче се чувствам глупава, че не съм останала преди години в чужбина. Причината е, че не се живее в такова бездуховно общество, в което не се обръща внимание на талантливите хора.“

„Можех да бъда една от звездите на Франция, но – Всичко е съдба. Пяла съм в Париж пред Жак Ширак, Гюнтер Закс, Франсоаз Саган… И пред Жан-Пол Белмондо, който ми целуна ръката, а аз после не исках да я мия дори. Изпитвах щастие и удовлетворение, че бях оценена от такива велики личности в чужбина, от световни хора, от това, че правех нещо достойно, на пъпа на Европа“, откровена е Богдана пред в. „Уикенд“.

Най-често, хората определят като емблематична за нея песента и „Дано“. Певицата е с богат репертоар от над 500 песни, 42 от които никога не са били обявявани в медийното пространство.

„Всичките ми песни са правени с любов. Цели поколения са се влюбвали и разлюбвали на тях. „Дано, дано“ я пеят и децата, и възрастните, и всички.“


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist

Проект и главна цел: BG16RFOP002-2.089-3718-C01 Подкрепа за малки предприятия с оборот над 500 000 лв. за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19

Бенефициент: ДИ ЕН КЕЙ МЕДИЯ ГРУП ООД

Обща стойност: 50 000 лв., от които 42 500 лв. европейско финансиране и 7 500 лв. национално финансиране.


Начало: 21.03.2022 г.
Край: 21.06.2022 г.