fbpx

Васко Кръпката ще свири на огромен сръбски джаз фестивал в “Нишвил

Written by on 29/07/2016

Васко Кръпката ще свири на огромен сръбски джаз фестивал в “Нишвил

 

Тазгодишният джаз фестивал в „Нишвил“, Сърбия, се очаква да предизвика истински фурор сред любителите на този стил музика, но и не само.

Грандиозният концерт ще започне на 11 август и е с продължителност цели 4 дни  –  до 14-ти. Зрителите буквално няма да имат почивка. Освен хубава джаз музика, посетителите в сръбския град Ниш ще имат възможност да се потопят в празничната празнична програма, подготвена от организаторите.

Сцените ще бъдат не една, а цели 11. Като две от тях ще бъдат главни и музиката наистина няма да има край. Останалите сцени също ще бъдат музикални, на някои от които ще има екранизация и много забавления.

През четирите дни ще имат възможност да се изявят едни от най-именитите имена в джаз музиката  –  общо 660 изпълнители, разпределени общо в 110 концерта.

Един от специалните гости в „Нишвил“ ще бъде българската група „Подуене Блус Бенд“. Именитият музикант и член на бандата Васил Георгиев, по-известен като Васко кръпката, днес беше един от специалните гости в посолството на Република Сърбия, по повод пресконференцията, която се проведе за самото събитие.

Друг специален гост днес бе именитият български поп и джаз вокалист Васил Петров, взел участие в миналогодишния джаз фестивал.

Повече за събитието и интервюто на Васко Кръпката очаквайте в следващ материал, посветен специално на българското участие в „Нишвил“.


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist

Проект и главна цел: BG16RFOP002-2.089-3718-C01 Подкрепа за малки предприятия с оборот над 500 000 лв. за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19

Бенефициент: ДИ ЕН КЕЙ МЕДИЯ ГРУП ООД

Обща стойност: 50 000 лв., от които 42 500 лв. европейско финансиране и 7 500 лв. национално финансиране.


Начало: 21.03.2022 г.
Край: 21.06.2022 г.