fbpx

Концерт-промоция „Pendara“

Written by on 17/06/2016

Концерт-промоция „Pendara“

„Pendara Ethno Project“ избраха лятна сцена „Орфей“ в Пловдив, в нощта на Еньовден, 23 юни за промоцията на албума „Pendara“.  За концерта на сцената ще се качат  –  пленителните гласове Нина Николина и Екатерина Ангелова, харизматичният Калин Вельов  –  перкусии, барабани, DJ и виртуозът на кавала  –  Костадин Генчев. „Pendara Ethno Project“  ще представят. популярните български народни песни „Катерино моме“, „Митре ле“, „Ела се вие превива“, „Ерген деда“, „Попадийо“ ,“Вечеряй Радо“, „Чичовите Конье“ и др., в уникална симбиоза на авторски аранжименти и теми съчетани с афро – кубински и екзотични ритми.

Денят на промоцията 23 юни, не е случайно избран. Еньовден е езически празник, който по стара българска традиция честваме на 23 срещу 24 юни.

Празникът съвпада с лятното слънцестоене, затова и много от поверията и обичаите са свързани с пътя на небесното светило и култа към него.

Лятото на 2016 , „Pendara Ethno Project“, ще представят проекта, както на концерти и клубните сцени в България , така и на международни сцени.

На международна сцена при голям интерес и с успех.. „Pendara Ethno Project“. вече представиха. албума в Лондон и в столицата на. емирство Катар  –  Доха, като взривиха и изправиха на крака публиката с изумителното музикално съчетание на автентичен, български фолклор с DJ звучене и завладяващи акапелни изпълнения.

Дни преди промоцията в Пловдив, за 18 юни , най  –  очакваното събитие от артисти и публика на родната музикална сцена – Церемонията по връчването на Годишните Музикални Награди на БГ Радио, „Pendara Ethno Project“. са подготвли уникално изпълнение съвместно с Ансамбъл Пирин.

 


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist

Проект и главна цел: BG16RFOP002-2.089-3718-C01 Подкрепа за малки предприятия с оборот над 500 000 лв. за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19

Бенефициент: ДИ ЕН КЕЙ МЕДИЯ ГРУП ООД

Обща стойност: 50 000 лв., от които 42 500 лв. европейско финансиране и 7 500 лв. национално финансиране.


Начало: 21.03.2022 г.
Край: 21.06.2022 г.