fbpx

Поли Генова залага на ефектен костюм при представянето си на Евровизия 2016

Written by on 09/05/2016

Поли Генова залага на ефектен костюм при представянето си на Евровизия 2016

Българският представител в Евровизия 2016 Поли Генова определи второто си участие в престижния песенен конкурс като истинско чудо, което не е очаквала. Това тя сподели по време на официалната пресконференция на българската делегация, която се проведе късно снощи в Стокхолм.

„Евровизия не е просто концерт и телевизионно шоу, а огромно музикално събитие и приключение за мен. През 2011 година в Дюселдорф бях по-млада и не толкова уверена. Тогава за първи път стъпих на толкова голяма сцена пред 30 000 души в залата. Пет години по-късно съм различна, защото през това време преминах през много предизвикателства. Сега наистина знам коя съм и накъде вървя.“  –  каза Поли Генова.

На срещата с чуждестранните журналисти тя бе придружена от ръководителя на българската делегация за Евровизия Йоана Левиева-Сойър, композиторите Бирослав Миланов и Йоаким Персон и шведската хореографка Амбра Сучи

Композиторите на „If love was a crime“ за първи път разкриха пред медиите историята около създаването на песента

„Имах щастието да работя с Поли през 2011 година за нейното първо участие в. Евровизия с „На инат“. Тя ми се обади ме попита дали смятам, че за няколко дни можем да направим още една добра песен. Отговорих й, че веднага трябва да дойде във Виена, където работя. Така започнахме проекта, а след това го завършихме в София. Три часа преди да изтече кройният срок бяхме готови.“  –  разказа Борислав Миланов.

„Аз бях в Лос Анджелис, където работех по друг проект, когато ми казаха, че незабавно трябва да се върна за песента на Поли Генова. И от Америка директно кацнах в София, където финализирахме „If love was a crime“, с което много се гордея.“  –  допълни Йоаким Персон.

Шведският композитор присъденява по-късно към екипа и известната хореографка Амбра Сучи, която има сериозен принос за победната песен „Еуфория“ на Лорийн през. 2012 година на Евровизия.

„Песента на Лорийн е една от любимите на всички ни и сме изключително щастливи и признателни, че. Амбра се съгласи да създаде сценичната концепция на България тази година.“  –  заяви Йоана Левиева-Сойър.

Амбра Сучи определи посланието на „If love was a crime“ като много силно, което ще проличи от хореографията. „Песента на Поли е посветена на любовта, с голям заряд е, защото има за цел да обединява хората, призовава ги да не спират да се обичат.“  –  каза още тя

Иновативният костюм на Поли Генова, към който медиите проявиха силен интерес,. ще подсили внушението на песента. Зад идеята за неговото създаване стои дизайнерката Антония Попова, а светлинните ефекти са дело на български професионалисти от филмовата индустрия

„В този костюм се чувствам като посланик на светлината и любовта. Много е ефектен и необичаен, но аз мога да поемам рискове, защото имам силна интуиция.“  –  призна Поли.

Българската делегация определи втората репетиция на Поли Генова като много успешна. С екипа на Евровизия се коментират всички детайли по нейното сценично представяне, за да се постигне най-добрият ефект при изпълнението на „If love was a crime“ на концерта в четвъртък.

Гледайте Евровизия 2016 по БНТ1 и БНТ HD:

10-ти май (вторник). – Полуфинал 1 от 22:00 часа

12-ти май (четвъртък)  –  Полуфинал 2 от 22:00 часа и

14-ти май (събота)  –  Финал от 22:00 часа

Източник: unison.bg


BG MUSIC RADIO Очаквайте скоро

Current track

Title

Artist

Проект и главна цел: BG16RFOP002-2.089-3718-C01 Подкрепа за малки предприятия с оборот над 500 000 лв. за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19

Бенефициент: ДИ ЕН КЕЙ МЕДИЯ ГРУП ООД

Обща стойност: 50 000 лв., от които 42 500 лв. европейско финансиране и 7 500 лв. национално финансиране.


Начало: 21.03.2022 г.
Край: 21.06.2022 г.