Честит рожден ден на Тони Димитрова!
Demo News
10.01.2017 | 16:30

Днес рожден ден празнува една от най-обичаните български певици, която както всички знаем притежава един от най-уникалните и разпознаваеми гласове – Тони Димитрова.

Родена е на 10 януари 1963 г. в град Бургас, но едва през 1977 г. заживява там. Преди това е израснала в с. Звездец, след това в гр. Сливен. Завършва гимназия в Бургас, след което изкарва курсове по машинопис и стенография в Стара Загора.

Работи за кратко като машинописка, след което през 1990 г. започва да пее в заведения в Бургас. През 1995 г. се явява на конкурс, организиран от Ева и Гого от група „Тоника“. В журито тогава е Стефан Диомов , които търси таланти за тогавашната група „Горещ пясък“. Още на следващия ден и правят пробни записи в студио „Горещ пясък“ и през януари 1996 г. е назначена за солистка на оркестъра. С това започва и кариерата и като професионална певица.

През лятото на 1996 г. участва в конкурса „Бургас и морето“, където печели 3-та награда за вече най-емблематичната и песен „Ах, морето“. Парчето влиза и в първия и самостоятелен албум, носещ името на песента.

Едни от най-обичаните и песни са дуетът и с Орлин Горанов „Още те обичам“, „Малка водка с портокалов сок“, „Бургас и момчето“ и мн. Други. 

Има дуети с Орлин Горанов, Георги Найденов - Гого, Васил Найденов, Пламен Ставрев, Веселин Маринов и други.

През 2007 г. Тони Димитрова издава албума „Обещания“, включващ хитовете „Обещания“, „Тръгвай, щом си решил“, „Песента на щурците“, „Сахара блус“, „Say you would”, „Шепа пепел, две сълзи“.

Екипът на BG MUSIC Channel пожелава на Тони Димитрова да бъде жива и здрава и винаги все толкова успешна и вдъхновяваща!